ماجرای عکس مشترک مقیسه و رئیسی چیست؟ (+عکس)
تصویری قدیمی در شبکههای اجتماعی ایران منتشر شده که ابراهیم رئیسی رئیسجمهور پیشین ایران را در کنار محمد مقیسه قاضی دیوان عالی کشور نشان میدهد. اما ماجرای این عکس چیست؟
در این عکس، رئیسی و مقیسه بسیار جوان هستند، اما تاریخ ثبت آن مشخص نیست.
این دو مقام ایرانی که هر دو در سال ۱۴۰۳ کشته شدند، در ادوار مختلف در دستگاه قضایی حکومت ایران همکار بودند.
ابراهیم رئیسی مدت کوتاهی پس از انقلاب سال ۱۳۵۷ فعالیت قضایی خود را در ۲۰ سالگی به عنوان دادستان در کرج آغاز کرد و سپس دادستانی همدان را نیز بهطور همزمان بر عهده گرفت. او در سال ۱۳۶۴ به تهران منتقل شد و جانشین دادستان تهران شد.
رئیسی در جریان اعدامهای دستهجمعی زندانیهای سیاسی در ۱۳۶۷ یکی از اعضای هیئت رسیدگی به وضعیت زندانیان سیاسی (معروف به «هیئت مرگ») بود.
پس از آغاز رهبری علی خامنهای در سال ۱۳۶۸، ابراهیم رئیسی با حکم محمد یزدی رئیس وقت قوه قضائیه، به عنوان دادستان تهران منصوب شد. او در ادامه نیز به عنوان رئیس سازمان بازرسی کل کشور، معاون اول قوه قضائیه، دادستان کل کشور و در نهایت رئیسجمهور فعالیت کرد تا سال ۱۴۰۳ در سانحه سقوط بالگردش کشته شد.
محمد مقیسه نیز که روز شنبه با گلوله آبدارچی دیوان عالی کشور کشته شد، هنگام مرگ رئیس شعبه و دادرس دیوان عالی کشور بود.
او در سال ۶۴ ناظر زندان قزلحصار شد. بعد از بسته شدن زندان قزلحصار، مقیسه دادیار و ناظر زندان رجاییشهر (گوهردشت) شد. همچنین گفته میشود او یکی از تصمیم گیرندگان در مورد اعدام دستهجمعی زندانیان سیاسی ایران در تابستان ۱۳۶۷ بوده است.
پسر ارشد مقیسه پس از مرگ او ضمن اشاره به خاطره پدرش و ابراهیم رئیسی، گفت: «در دوران شیوع کرونا رئیسی، رئیس وقت قوه قضائیه، به پدرم گفته بود که آقا شیخ محمد! حیف است که ما بخواهیم با این بیماری دنیا را ترک کنیم، من و تو باید شهید شویم و همینگونه هم شد.»