رئيسى: اعتراض را باید شنید اما اغتشاش و ناامنی خط قرمز است
رئیس قوه قضائیه ایران گفت که اعتراض را باید شنید اما اغتشاش، ناامنی و به هم ریختن کشور خط قرمز است
رئیس قوه قضائیه ایران گفت که اعتراض را باید شنید اما اغتشاش، ناامنی و به هم ریختن کشور خط قرمز است.
به نقل از رسانههاى ايرانى، ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه افزود که فضاسازیها و جوسازیها تأثیرگذار نیست و بنای دستگاه قضایی بر صدور رأی بر مبنای شرع و قانون است.
اخیرا اجرا و صدور چند حکم اعدام عليه سه جوان متهم به مشاركت در اعتراضهای آبانماه ۱۳۹۸ خبرساز شده بود.
واکنش به این احکام پس از آن شدت گرفت که غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه ايران، در آخرین نشست خبری خود از تأیید حکم اعدام این سه جوان در دیوان عالی کشور خبر داد. در اين نشست، سخنگوی قوه قضائیه نیز همچون ابراهیم رئیسی از فضاسازی رسانهها در این پرونده انتقاد کرده بود.
پس از نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه، در رویدادی بیسابقه، کاربران شبکههای اجتماعی میلیونها بار با استفاده از «هشتگ اعدام نکنید»، خواستار توقف حکم اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی شدند.
سر انجام روز گذشته، وکلای سه جوان محکوم به اعدام در پرونده اعتراضات آبانماه ۱۳۹۸ اعلام کردند که اجرای حکم هر سه موکل آنها فعلا متوقف شده و قرار است پرونده آنان دوباره بررسی شود.
این بازداشتشدگان سوم اسفندماه ۱۳۹۸ در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی به اتهامهایی از جمله مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام و محاربه به اعدام محکوم شده بودند. دو نفر از این متهمان به ترکیه فرار کرده بودند اما مأموران پلیس ترکیه آنها را به ایران تحویل دادند.
شماری از افراد مطلع از روند بازجویی و بازداشت این سه جوان میگویند که محاکمه آنها عادلانه نبوده و از آنها با شکنجه اقرار گرفته شدهاست.
قیمت بنزین در آبانماه ۱۳۹۸ با تأیید علی خامنهای، رهبر ایران، به طور غافلگیرانه سه برابر شد که منجر به موج بیسابقهای از اعتراضات در شهرهای مختلف کشور شد. هرچند آغاز تجمعهای مسالمتآمیز و با بستن خیابانها بود، اعتراضات به سرعت به خشونت کشیده شد و مأموران امنیتی دستکم ۳۰۰ نفر از معترضان را به ضرب گلوله کشتند و هزاران نفر را بازداشت کردند.