کنفرانس جنایت مجازات ناشده علیه بشریت؛ دادخواهی در گردهمایی جهانی ایران آزاد
کنفرانس «جنایت مجازات ناشده علیه بشریت؛ دادخواهی در گردهمایی جهانی ایران آزاد» امروز ۲۹ تيرماه به مناسبت سیودومین سالگرد قتل عام ۶۷ به صورت مجازی برگزار شد
کنفرانس «جنایت مجازات ناشده علیه بشریت؛ دادخواهی در گردهمایی جهانی ایران آزاد» امروز يكشنبه ۲۹ تيرماه به مناسبت سیودومین سالگرد قتل عام ۶۷ به رهبری مریم رجوی، رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، به صورت مجازی برگزار شد.
شمار زیادی از سیاستمداران و حقوقدانان برجسته جهان، زندانیان سیاسی سابق رژیم ایران و فرزندان شهیدان قتل عام ۶۷ در این کنفرانس شرکت کردهاند.
اعدام زندانیان سیاسی و عقيدتى در تابستان ۱۳۶۷ یا «قتل عام ۶۷» یک واقعه بود که طی آن به فرمان خمینی، چند هزار نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای رژیم ایران در ماههای مرداد و شهریور ۱۳۶۷ به صورت مخفیانه اعدام و در گورهای دسته جمعی دفن شدند. اکثریت کسانی که اعدام شدند، از اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند.
مریم رجوی در آغاز این کنفرانس به ادای احترام به شهیدان قیام آبانماه ۹۸ پرداخت و گفت: «امروز جمع شدهایم تا به ۵ رخداد بزرگ تاریخی بپردازیم. راهی که پیمودهایم و چراغ راه آینده است. نبرد برای پس گرفتن ایران از آخوندهای اشعالگر ادامه دارد و بیگمان به پیروزی میرسد».
وی افزود: «رژیم آخوندى باید پاسخگوی کشتار بیش از ۱۵۰۰ تن از فرزندان برومند مردم ایران در قیام آبانماه باشد».
خانم رجوی خاطرنشان كرد: «با تبریک به مردم ایران به خاطر وادار کردن رژیم آخوندی به توقف حکم اعدام سه جوان قیامی، خواهان آزادی بلادرنگ این جوانان و همه زندانیان قیام از جمله ۳ جوان دلیر کرد هستم که امروز در سقز به خاطر به آتش کشیدن عکسهای قاسم سلیمانی مجموعاً به بیش از ۱۶ سال زندان محکوم شدند».
پس از پایان سخنرانی رئیس جمهور برگزیده شورای ملی مقاومت ایران، شماری از زندانیان سیاسی سابق رژیم آخوندی و فرزندان شهیدان قتل عام ۶۷ سخن گفتند.
کاظم پناهی یکی از زندانیان سیاسی سابق رژیم ایران گفت: «در زندانهای رژیم آخوندی مطلقاً چیزی به نام دادگاه، وکیل و پروسه قانونی وجود ندارد. همه چیز خودسرانه است و سرنوشت زندانیان به دست بازجوها و شکنجهگران تعیین تكليف میشود».
همچنین هما جابری زندانی سیاسی سابق رژيم ايران گفت: «بله ما نسلی هستیم که برای رسیدن به آزادی، هزاران هزار از ما شکنجه و اعدام شدهاند. به همین دلیل است که سازمان مجاهدین خلق را با همه عشق و ایمانمان برای ادامه اين مسیر انتخاب کردهایم».
بهادر کیامرزی یکی از فرزندان شهیدان قتل عام ۶۷ خاطرنشان کرد: «پدرم بر سر کلمه مقدس مجاهد خلق ایستاد و با ۳۰ هزار مجاهد دیگر به قتل عام ۶۷ پیوست. این خونها هرگز هدر نخواهد رفت بلکه انگیزه من ادامه دادن این مسیر تا سرنگونی و آزاد کردن مردم رنجدیدهمان از زیر یوغ آخوندهاست».
دامونا تعاونی دختر یک شهید از شهیدان قتل عام ۶۷ هم گفت: «پدرم و ۳۰ هزار دیگر همه عاشق زندگی بودند که توسط رژیم آخوندی اعدام شدند. خطاب به خامنهای، رئیسی، روحانی و عاملان و آمران قتل عام ۶۷ میگویم باید بدانید که عزم ما برای سرنگونی جزمتر است و روز حسابرسی نزدیک است».
چهرههای سیاسی برجسته جهان در این کنفرانس هم شرکت و درباره جنایتهای رژیم ایران سخنرانی کردهاند.
هانری لکلرک حقوقدان بارز فرانسوی گفت: «حتی در دوران شیوع بیماری کووید – ۱۹، شکنجهها در ایران ادامه دارد، تعداد بیشتری اعدام میشوند. ما نباید متوقف شویم. جهان باید بداند که در ایران چه میگذرد».
اینگرید بتانکور سناتور سابق و كانديد رياست جمهوری كلمبيا گفت: «در مبارزه ضد رژیم خمینی و در قیام مردم شعار میدهند: مرگ بر رژیم. این شعار نشان میدهد که یک وحدت بین مردم ایران است. مردم ایران میدانند که چه کسی با آنهاست و چه کسی پرچم آنها را در دست دارد. افتخار دارم علیه ظلم و ستم مبارزه کنم».
همچنین سر جفری رابرتسون حقوقدان بارز انگلستان تصریح کرد: «کتاب آخوندهای بیرحم پیامی بود که به جهان آگاه داد که بدترین جنایت علیه بشریت بعد از جنگ جهانی دوم است. بسیاری از عاملین قتل عام زندانیان سیاسی در سال ۶۷ هنوز زنده هستند که باید مورد حسابرسی قرار بگیرند».
جولیو ترتزی وزیر خارجه سابق ایتالیا در این باره هم خاطرنشان کرد: «رژیم آخوندی ضد مردم خودش است. برای حذف اپوزیسیون، مردم خود را به گروگان میگيرد. کارکرد سپاه پاسداران ایران چیزی جز تروریست نیست. دولت ایران، تروریست شماره یک در دنیاست».
استیو مک کیب نماینده سابق مجلس عوام انگلستان نیز اظهار داشت: «رژیم آخوندی سعی دارد، جنایتی که هنوز بعد از ۳۲ سال انتقام ناگرفته است را پوشاند».
همچنین آلخو ویدال کوادراس نائب رئیس سابق پارلمان اروپا تصريح كرد: «باید جامعه جهانی به ابتکار عملی دست یابد تا عدالت در مورد جنایت علیه بشریت در ایران به اجرا دربیاید».
طاهر بومدرا رئيس سابق بخش حقوق بشر يونامی و مسئول امور اشرف تا سال ۲۰۱۱ هم گفت: «زمان آن است که یک اتحاد از سازمانهای غیردولتی و مجتمعهای مدنی برای مجازات رژیم آخوندی ایجاد شود.
لينكلن بلومفيلد معاون سابق وزير خارجه آمريكا در امور نظامى نیز گفت: «داستان واقعی سازمان مجاهدين خلق را هرچه بیشتر خواندم و مطالعه کردم، متوجه شدم که داستان واقعی آنها پاک شدهاست. مجاهدین از حقوق مردم ایران حمایت میکنند».
همچنین لارش ریسه نماینده سابق پارلمان نروژ یادآور شد: «هنوز مجرمان قتل عام ۶۷ مورد حسابرسی قرار نگرفتهاند که باعث ادامه جنایتهای آنها میشود».
جفری بایندمن حقوقدان برجسته انگلستان و متخصص حقوق بشر در این باره هم اظهار داشت: «من در کنار شما خواهم ایستاد و مدافع حسابرسی از رهبران رژیم آخوندی از جانب شما هستم تا زمانی که به خاطر جنایت علیه بشریت به پای میز عدالت کشانده شوند».
همچنین کنت بلکول نماینده سابق آمریکا در کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد خاطرنشان کرد: «ما باید از دادگاه بینالمللی بخواهیم رژیم آخوندی و حکامش را به محاکمه بکشاند. باید اشعههای نور در برابر تاریکی برای مردم ایران باشیم».
سناتور لئو هوساکاس رئیس پیشین سنای کانادا هم گفت: «مردم ایران در برابر سپاه پاسداران و نظام جنایتکار میجنگند و عقب نمینشینند. اجلاس جهانی مقاومت که اجرا شد، نشان داد که هیچ چیزى مانع مبارزه نخواهد بود».
آلن درشویتز استاد دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد آمریکا گفت: «بزرگترین ناقض حقوق بشر در جهان رژیم ایران است. باید توجه جهان را به ایران معطوف کرد. برای هر انسان خوبی که به خاطر صلح و حقوق بشر ارزش قائل است، رژیم ایران تهدید محسوب میشود. این رژیم برای حفظ حکومت خودش از هیچ اقدامی صرفنظر نمیکند. سازمان مجاهدین خلق اولین سازمانی است که جنایتهای رژیم ایران را روی جهان قرار داد، اگر برای نجات بشریت علاقهمند هستید به سازمان مجاهدین بپیوندید».
الس وانهوف رئیس کمیسیون روابط خارجی مجلس فدرال بلژیک خاطرنشان كرد: «من در کارهای پارلمانی در پی تحقیق عدالت هستم. ما همیشه در کنار مردم ایران خواهیم بود. مجدداً از جنبش شما و خانم رجوی حمایت میکنیم».