در ماه رمضان چطور بر تشنگی خود غلبه کنیم؟
با فرارسیدن ماه مبارک رمضان و همزمان شدن آن با آغاز فصل گرما و افزایش دمای هوا، اکثر روزهداران در این ماه با احساس تشنگی روبرو میشوند. با رعایت چند توصیه میتوان تا حدی بر این احساس غلبه کرد.
سایتهای پزشکی روزهداران را به رعایت رژیم غذایی سالم در وعدههای سحری و افطار و پرهیز از پرخوری توصیه میکنند.
در ساعات افطار، برخی عادات غذایی باید رعایت شود و باید از برخی خوراکیها بیشتر مصرف کرد و از برخی دیگر کمتر، تا بدن آب کافی داشته باشد.
مهمترین این توصیهها عبارتند از:
در وعده سحری زیاد آب نخورید
این تصور غلط وجود دارد که نوشیدن آب زیاد در وعده سحری، از تشنگی در طول روز جلوگیری میکند. اما واقعیت علمی این است که کلیههای انسان پس از چند ساعت، آب اضافی را از بدن دفع میکند.
پزشکان میگویند باید نوشیدن آب را بین وعدههای افطار و سحری تقسیم کنید تا بدن در آن بازه زمانی مرطوب بماند.
خیار و هندوانه بخورید
حفظ آب در بدن نه تنها از طریق نوشیدن آب، بلکه از راه خوردن سبزیجات و میوههای آبدار هم امکانپذیر است. یکی از بهترین این سبزیجات، خیار است که طبق گفته سایتهای علمی، ۹۵ درصد آب دارد. گوجهفرنگی نیز ۹۴ درصد آب دارد.
مصرف قهوه خود را کاهش دهید یا به صفر برسانید
متخصصان توصیه میکنند مصرف قهوه را در ایام روزهداری کاهش دهید یا آن را با قهوه سبز جایگزین کنید تا کمتر دچار عوارض جانبی آن مانند تکرر ادرار شوید. بهتر است مصرف قهوه را متعادل نگه دارید و بیش از ۴ فنجان کوچک در روز ننوشید.
همچنین توصیه میشود در وعده افطار نوشیدنیهای گازدار کمتر بنوشید، زیرا احساس سیری و انباشتگی ایجاد میکنند و بر هضم غذا تاثیر میگذارند.
از نوشیدنیهای طبیعی استفاده کنید
سایت taste of home پیشنهاد میکند در وعده سحری از شکلات داغ و نوشیدنیهای انرژیزا اجتناب کنید تا در روز از تشنگی رنج نبرید.
سایت وبطب توصیه میکند چای سبز، آبمیوههای طبیعی مانند تمشک، اسموتی حاوی شیر و میوههای تازه، همچنین آجیل، نخودچی یا ماست میل کنید که همگی در کاهش احساس تشنگی موثرند.
وعده سحری را زودتر بخورید
بهتر است سحری را پس از نیمه شب میل کنید تا تحمل تشنگی در بدن بیشتر شود.
سایت تخصصی اخبار پزشکی UCLA Health میگوید بر اساس یک مطالعه که در مجله Cell Metabolism منتشر شده، صرف دو وعده غذایی در روز، به بهبود عضلات، کاهش قند خون و چربی کبد کمک میکند.