رکورد مسنترین و جوانترین رییسجمهور ایران به چه کسانی میرسد؟
روزهای پس از انقلاب ۵۷ و برگزاری اولین دوره انتخابات ریاستجمهوری در سال ۵۸، جوانترین نامزدهای انتخاباتی را تا به امروز در طول این ۴۵ سال به خود دیده اما مسنترین و جوانترین چهرههایی که برای ریاستجمهوری انتخاب شدند چه کسانی بودند؟
روزهای ابتدایی پس از انقلاب و اولین دوره از انتخابات ریاستجمهوری در ایران که با حضور جوانان پرشور انقلابی برگزار شد نامزدهای جوان و کم سن و سالی را به خود دید که همگی سودای نشستن بر صندلی ریاستجمهوری را داشتند، اما در نهایت ابوالحسن بنیصدر ۴۶ ساله برای این منصب انتخاب شد.
نامزدهای اولین دوره انتخابات ریاستجمهوری از ۳۶ سال تا ۵۹ سال تایید صلاحیت شده بودند.
اما در سومین دوره انتخابات که در سال ۱۳۶۰ برگزار شد، این علی خامنهای بود که با گرفتن رأی اعتماد از مردم با ۴۲ سال سن عنوان جوانترین رییسجمهور کشور را به خود اختصاص داد.
مسنترین کاندیدای ریاستجمهوری مهدی کروبی در دوره دهم انتخابات در سال ۱۳۸۸ بود که با ۷۲ سال رقابت را در شرایطی عجیب به محمود احمدینژاد باخت.
اما مسنترین چهرهای که در این چهارده دوره انتخابات در نهایت به عنوان رییسجمهور منصوب شده، به دوره دوازدهم و چهاردهم برمیگردد.
حسن روحانی در دومین دوره ریاستجمهوری خود که اکثریت آرای مردمی را به خود اختصاص داد ۶۹ ساله بود و در آخرین دوره که نتیجه آن امروز اعلام شد، مسعود پزشکیان ۶۹ ساله توانست رأی اعتماد را از مردم بگیرد و کلیددار پاستور شود تا عنوان مسنترین رؤسای جمهور کشور را بطور مشترک با روحانی به خود اختصاص دهند.
با نگاه به میانگین سنی رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری میبینیم تا سال ۹۶ و دوازدهمین دوره، انتخابات به سمت پیر شدن میرود تا جایی که در سال ۹۶ میانگین سنی کاندیداهای ریاستجمهوری به ۶۴ سال رسید که یک رکورد جدید در انتخابات بود، اما این روند در سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری یک شیب نزولی به خود گرفت و با ۵ سال جوانتر شدن به ۵۹ سال رسید.