۱۵ عامل اصلی که خطر ابتلا به زوال عقل زودرس را افزایش میدهد!
محققان طیف وسیعی از عوامل را شناسایی کردهاند که میتواند خطر ابتلا به زوال عقل زودرس را افزایش دهد.
یک مطالعه جدید مشکلات سلامتی را که خطر ابتلا به زوال عقل زودرس را افزایش میدهد را فاش کرده و ۱۵ عامل اصلی را شناسایی کرده است که شانس ابتلا به آن را دو برابر میکند.
این مطالعه در مقیاس بزرگ ۱۵ عامل خطر را شناسایی کرد که مشابه عوامل زوال عقل دیررس است. برای اولین بار، آنها نشان دادند که ممکن است با هدف قرار دادن عوامل سلامتی و سبک زندگی، خطر ابتلا به زوال عقل جوان کاهش یابد. تحقیقات نسبتا کمی در مورد زوال عقل با شروع جوانی انجام شده است، اگرچه در سراسر جهان سالانه حدود ۳۷۰ هزار مورد جدید از زوال عقل جوان وجود دارد.
روش جدیدی که ۹۹ درصد از سلولهای سرطانی را از بین میبرد!
این تحقیق جدید توسط دانشگاه اکستر و دانشگاه ماستریخت که در JAMA Neurology منتشر شده است، بیش از ۳۵۰ هزار شرکتکننده جوانتر از ۶۵ سال را در سراسر بریتانیا مورد بحث و بررسی قرار داد.
این تیم طیف وسیعی از عوامل خطر را از استعدادهای ژنتیکی گرفته تا تأثیرات سبک زندگی و محیطی ارزیابی کردند که به شرح زیر است:
هیپوتانسیون ارتواستاتیک
افسردگی
اختلال مصرف الکل
سکته مغزی
خطر ژنتیکی
محرومیت شدید
دیابت
بیماری قلبی
کمبود ویتامین D
اختلال شنوایی
سطح بالای پروتئین فعال C
انزوای اجتماعی
مصرف متوسط الکل
سطح تحصیلات
قدرت مشت
علائم تکاندهنده سرطان حفره دهان که نباید نادیده بگیرید!
این بزرگترین و قویترین مطالعه در نوع خود است که تاکنون انجام شده است. به طرز هیجانانگیزی، برای اولین بار نشان میدهد که ممکن است بتوانیم برای کاهش خطر این وضعیت ناتوان کننده اقدام کنیم.
دکتر لی مورسلین، رئیس تحقیقات بالینی در تحقیقات آلزایمر بریتانیا، که این مطالعه را تامین مالی کرده است، گفت: “ما شاهد تحولی در درک خطر زوال عقل و به طور بالقوه، چگونگی کاهش آن در سطح فردی و اجتماعی هستیم. در سالهای اخیر، اجماع فزایندهای وجود داشته است که زوال عقل با 12 عامل خطر خاص قابل تغییر مانند سیگار کشیدن، فشار خون و کاهش شنوایی مرتبط است. اکنون پذیرفته شده است که از هر ۱۰ مورد زوال عقل در سراسر جهان، چهار مورد با این عوامل مرتبط هستند.
“این مطالعه پیشگامانه نور مهم و بسیار مورد نیاز را بر روی عواملی می تاباند که میتوانند بر خطر ابتلا به زوال عقل جوان تاثیر بگذارند. این شروع به پر کردن یک شکاف مهم در دانش ما می کند. مهم است که بر روی این یافتهها در مطالعات گستردهتر ایجاد کنیم.”