انرژی خورشیدی از فضا به زمین با موفقیت ارسال شد
نخستین نمایش گردآوری انرژی خورشیدی از یک سلول فتوولتائیک و ارسال آن به زمین در جدیدترین آزمایشی که به سرپرستی دانشمندان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) در ایالات متحده در مأموریتی یک ساله صورت گرفت با موفقیت انجام شد.
راهاندازی پروژه اساسپیدی-۱ (نمایشدهنده انرژی خورشیدی فضایی) از سوم ژانویه سال گذشته میلادی با هدف نشان دادن امکانپذیری یکروزه برداشت انرژی خورشیدی و انتقال آن به صورت بیسیم به زمین، در مقیاس تجاری کلید خورد.
این ماموریت که به سرپرستی دانشمندان موسسه فناوری کالیفرنیا (Caltech) در ایالات متحده انجام شد، در سه آزمایش اولیه شامل یک ساختار پنل خورشیدی جدید با الهام از اوریگامی، طرحهای مختلف سلول [خورشیدی] و یک فرستنده ریزموج بود.
توماس روزنبام، رئیس و استاد بخش فیزیک کلتک در اینباره گفت: «انرژی خورشیدی که از فضا با روشهای تجاری ارسال شود و زمین را روشن کند، هنوز چشماندازی آتی بهشمار میرود. اما این ماموریت مهم و حیاتی نشان داد که میتواند آیندهای دستیافتنی باشد.»
سازمان فضایی ژاپن، جاکسا، سال گذشته از هدف خود برای راهاندازی یک مزرعه خورشیدی در مقیاس تجاری در فضا تا سال ۲۰۲۵ خبر داد. همچنین سازمان فضایی اروپا (ESA) نیز در نظر دارد از طریق برنامه سولاریس خود، یک پروژه توسعه راهاندازی کند.
جاکسا نخستین بار در ۲۰۱۵ موفق شد انرژی خورشیدی را از طریق امواج مایکروویو ارسال، و ۱.۸ کیلووات برق را به گیرندهای در فاصله ۵۵ متری منتقل کند.
سرجیو پلگرینو، استاد هوافضا و مهندسی عمران در کلتک، میگوید: «این آزمایش فضایی، اعتبار طرح اولیه را نشان داده و به ما امکان داده که بهرغم دو ناهنجاری، به راهاندازی موفقیتآمیزی دست یابیم. فرآیند عیبیابی به ما درک و شناختهای جدید بسیاری داده است.»
پژوهشگران دانشگاه سیدنی در استرالیا نیز بصورت جداگانه نوعی پنل خورشیدی خودترمیمشونده اختراع کردند که قادر است پس از آسیب دیدن با پرتوهای فضایی، ۱۰۰ درصد کارایی اولیه خود را بازیابی کند.
در همین راستا دانشمندان دانشگاه پنسیلوانیا سال گذشته موفق به کشف چگونگی کارایی کل یک سلول خورشیدی فوقسبک تا دو برابر شدند که بالقوه بتواند در مزارع خورشیدی بر پایه فضا بهکار گرفته شود.