فوران خورشیدی «آدمخوار» باعث این پدیده شگفتانگیز شد

در یک پدیده نادر و کمسابقه، فوران خورشیدی موسوم به «فوران خورشیدی آدمخوار» باعث ایجاد طوفانی مغناطیسی در مقیاسی گسترده شد و آسمان نقاط مختلف زمین را از اسکاتلند تا قطب جنوب به صحنهای از رنگهای شگفتانگیز تبدیل کرد.
این رویداد که حاصل ترکیب دو فوران پیاپی خورشیدی در میانه راه و تشکیل تودهای عظیم و مغناطیسی بود، در تاریخ ۲۶ فروردین به جو زمین برخورد کرد.
مرکز پیشبینی وضعیت فضایی اداره ملی اقیانوسی و جوی آمریکا (NOAA) هشدار داده بود که طوفانی در سطح G۳ در راه است، اما طبیعت این هشدار را فراتر برد و طوفانی در سطح G۴ به وقوع پیوست که با ورود ذرات باردار به جو زمین، باعث ایجاد شفقهایی باورنکردنی شد.
عکاسان در سراسر جهان تصاویر خیرهکنندهای از این پدیده به ثبت رساندند. در فنلاند، آستین مکدونالد، عکاس شفقهای قطبی، این نمایش نوری را «غیرقابل باور» توصیف کرد. او گفت: «احساس میکردم وسط یک کره شفق قرار گرفتهام. شرق، غرب، شمال، جنوب... همهجا نور بود. احساس کوچکی میکردم.»
او که پیشتر در حوزه هواشناسی فعالیت میکرد، این واقعه را به «طوفان کامل جوی» تشبیه کرد و آن را یکی از خاصترین تجربیات خود دانست. در ایرلند، شفق شمالی بالای کلیسای بَلینافاگ در منطقه کیلدر ظاهر شد و در بریتانیا نیز آستروفوتوگرافر بن، فیلمی از این شفقها در صفحه ایکس منتشر کرد.
در اسکاتلند، کت پرکینتون از رنگهای خیرهکننده در آسمان استیرلینگ شگفتزده شد و در آلمان نیز این نمایش نوری تا عرض جغرافیایی ۴۹ درجه گسترش یافت. این در حالی است که نیمکره جنوبی نیز بینصیب نماند. یکی از کاربران ایکس تصویری از شفق قطبی جنوبی در شب ۲۸ فروردین با ماهی تقریباً کامل منتشر کرد و نوشت: «این نمایش بینظیر از شفقها حتی درخشش ماه را نیز پشت سر گذاشت.»
با وجود کاهش شدت طوفان، اداره NOAA اعلام کرده که احتمال ادامه شفقها در عرضهای جغرافیایی بالا همچنان وجود دارد، چرا که شاخص Kp در ۲۴ ساعت آینده در حدود ۴٫۳۳ باقی خواهد ماند.