ترکیه پناهجویان ایرانی و افغانى را در یک کشتی باری بازداشت کرد
پلیس ترکیه یک کشتی باری در راه یونان توقیف کرد که حامل ۲۷۶ مهاجر از کشورهای مختلف از جمله ایران و افغانستان بودهاست
پلیس ترکیه یک کشتی باری در راه یونان توقیف کرد که حامل ۲۷۶ مهاجر از کشورهای مختلف از جمله ایران و افغانستان بودهاست.
قبل از این که کشتی بندر ازمیر را در سواحل دریای اژه ترک کند، تمام مهاجران و هشت فرد مظنون به قاچاق آنها به خارج از ترکیه بازداشت شدند.
۵۹ کودک و ۴۶ زن در میان این مهاجران هستند که به گفته خبرگزاری رسمی ترکیه «آناتولی» از شهروندان کشورهای ایران، افغانستان، سوریه، بنگلادش و سومالی هستند.
گارد ساحلی ترکیه گفت که این کشتی از مدت پیش تحت نظر بوده و مأموران شاهد ورود مهاجران به آن بودهاند.
تصاویری که از این کشتی منتشر شده نشان میدهد این پناهجویان در شرایط بسیار بدی در محفظههای باری بدون تهویه مناسب در کشتی جاسازی شده بودند.
در ویدیویی که خبرگزاری آناتولی منتشر کرده افرادی دیده میشوند که به خاطر شرایط نگهداری در کشتی به سختی نفس میکشند.
کشور ترکیه که میزبان بیش از سه و نیم میلیون پناهجوی سوری است، یکی از مسیرهای اصلی مهاجران و پناهجویان برای رسیدن به خاک اروپا از خاور میانه، آفریقا و بخشهایی از آسیا بهشمار میرود.
ترکیه و اتحادیه اروپا در سال ۲۰۱۶ يک توافقنامه جنجالی امضا کردند که بر اساس آن دولت ترکیه در ازای کمکهای مالی متعهد شد جلوگیری از قاچاق و ورود غیرقانونی مهاجران به اروپا کند.
اما آواخر ماه فوریه ۲۰۲۰ دولت ترکیه در پی بروز اختلاف با اروپا اعلام کرد دیگر برای توقف مهاجرانی که میخواهند از مرز عبور کنند، تلاش نخواهد کرد. این مسئله باعث هجوم دهها هزار پناهجو به سوی مرزهای یونان از طریق زمین و دریا شد.
در سالهای ۲۰۱۵ و ۲۰۱۶ میلادی حدود یک میلیون نفر خود را از ترکیه به یونان رساندهاند.
روز دوشنبه ۱۶ تیرماه مولود چاوشاوغلو، وزیر امور خارجه ترکیه در دیدار با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بار دیگر هشدار داد که اگر اروپا به تعهدات خود عمل نکند، ترکیه هم مانع کسانی نخواهد شد که میخواهند از مرز عبور کنند.