کاپ ۲۸ .. نشست رهبران جهان برای مقابله با تغییرات آب و هوا
امارات متحده عربی روز پنجشنبه (۲۰ آبان) به عنوان میزبان اجلاس کاپ ۲۸، بیست و هشتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون «چارچوب پیماننامه سازمان ملل در تغییر اقلیم» که قرار است در سال ۲۰۲۳ برگزار شود، انتخاب شد.
مقامات ذیربط میگویند که میزبانی ابوظبی از این اجلاس همزمان با افزایش تلاشهای این کشور برای پیشبرد روشهای محافظت از محیطزیست، فرصتی برای تقویت همکاری رهبران جهان در مقابله با چالشهای تغییرات آب و هوایی بهشمار میرود.
تلاشهای امارات
شما بنت سلطان بن خلیفه آل نهیان، مدیر عامل بنیاد «اتحاد برای پایداری جهانی»، تأکید کرد که امارات در سه دهه گذشته توجه خود بر رسیدگی به بحرانهای آب و هوایی بیشتر کرده و تلاشهای بیوقفهای برای رسیدگی به پایداری جهانی از جمله برنامه ملی تغییر اقلیم ۲۰۱۷-۲۰۵۰ انجام داده است.
او قوانین مربوط به محیط زیست را که از سوی امارات وضع شده، به عنوان شاهدی بر تعهد و مشارکت این کشور در جنبش محیط زیست جهانی برای دسترسی به زندگی بهتر توصیف کرد.
بیطرفی اقلیمی ۲۰۵۰
شما بنت سلطان بن خلیفه آل نهیان خاطرنشان کرد که دولت امارات آخرین ابتکار اقلیمی راهبردی خود را با عنوان «بی طرفی اقلیمی تا سال ۲۰۵۰» راه اندازی کرد.
او هدف این ابتکار را رسیدن به بیطرفی اقلیمی و به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ عنوان کرد.
مدیر عامل بنیاد «اتحاد برای پایداری جهانی» افزود: این طرح با توجه به همکاری شرکتها و سازمانهای دولتی برای توسعه صنایع، فناوریها و مهارتها و ایجاد شغل بر اساس شیوههای نوآورانه، تأثیرات اقلیمی و اقتصادی نیز خواهد داشت.
اعتماد به تواناییهای امارات
شرکت ملی نفت ابوظبی ADNOC نیز تأکید کرد که انتخاب امارات متحده عربی برای میزبانی از بیست و هشتمین کنفرانس کشورهای عضو کنوانسیون «چارچوب پیماننامه سازمان ملل در تغییر اقلیم» نشان دهنده اعتماد جامعه بین المللی به این تواناییها و اقدامات امارات در این زمینه است.
این شرکت همچنین بر تعهد خود به رویکرد فعال امارات متحده عربی و ابتکارات استراتژیک این کشور در زمینه مقابله با چالشهای تغییرات اقلیمی تاکید کرد.
صد درصد انرژی پاک
سعید محمد الطایر، مدیر عامل اداره برق و آب دبی، گفت که امارات از مدتها پیش با پیوستن به کنوانسیون «چارچوب پیماننامه سازمان ملل در تغییر اقلیم» سال ۱۹۹۵، اقدامات خود را در این زمینه آغاز کرده است.
او همچنین بر تلاشهای اداره برق و آب دبی برای به صفر رساندن انتشار کربن تا سال ۲۰۵۰ تاکید کرده است.
محمد ابراهیم الحمادی، مدیر عامل سازمان انرژی هستهای امارات، هم با تاکید بر اقدامات این سازمان برای حفاظت از محیط زیست گفت نیروگاههای هستهای براکه برق دوستدار محیطزیست را بهصورت شبانهروز تولید میکنند.
امارات میتواند تغییرات مثبتی ایجاد کند
دکتر عبدالله احمد الماندوس، مدیر کل مرکز ملی هواشناسی و رئیس سازمان هواشناسی آسیا، هم تاکید کرد که دسترسی امارات به میزبانی از کاپ ۲۸ نتیجه تلاشهای مداوم رهبری این کشور برای تقویت موقعیت پیشرو امارات متحده عربی به عنوان یکی از مشارکت کنندگان اصلی در تلاش های جهانی برای مقابله با تغییرات آب و هوایی است.
او افزود: این اجماع بینالمللی در مورد انتخاب امارات متحده عربی برای میزبانی کنفرانس آب و هوا، بار دیگر بر توانایی این کشور برای ایجاد تغییرات مثبت برای تضمین آیندهای مبتنی بر توسعه پایدار تاکید میکند و نشاندهنده اعتماد جهان به موقعیت خود به عنوان یک مرکز موثر و تاثیرگذار در این زمینه است.