امارات جهان را به سوی آیندهای بهتر هدایت میکند
مشارکت گسترده نشاندهنده جایگاه رو به رشد امارات متحده عربی و اعتماد بینالمللی به چشمانداز و رهبری آن و رویدادها و فعالیتهایی است که میزبان آن است، به ویژه اجلاس جهانی دولت که از سال ۲۰۱۳ هر ساله برگزار میکند تا زمانی که به بزرگترین گردهمایی طوفان فکر
این همان چیزی است که شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات متحده عربی در توییتی از طریق حساب کاربری خود در وب سایت «X» به آن اشاره کرد و گفت: «حضور گسترده و سطح بالای جهانی در اجلاس جهانی دولت ۲۰۲۴، موضوعات حیاتی است که در دستور کار آن قرار گرفت و سازمان ممتاز آن از جمله رویدادهای مهم جهان، به لطف حمایت برادرم محمد بن راشد، جایگاه مهم آن را تجسم میدهد.»
شیخ محمد بن زاید آل نهیان افزود: این اجلاس به یک پلتفرم جهانی در امارات متحده عربی برای گفتگو در مورد توسعه کار دولت و پیشبینی دولتهای آینده به نفع مردم کشورهای مختلف جهان تبدیل شده است.
این اجلاس دیدگاههای شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات و شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، معاون رئیس، نخست وزیر و حاکم دبی را در پیشبینی آینده و کمک به ایجاد یک استراتژی مشترک جهانی، توسعه چشمانداز برای پیشبرد کار دولت و ارائه مداوم ایدههای جدید به آن به واقعیت تبدیل میکند.
دستور کار غنی
اجلاس جهانی دولت که از ۱۲ تا ۱۴ فوریه در دبی برگزار شد، امروز چهارشنبه با شعار «پیشبینی دولتهای آینده» به پایان میرسد.
نسخه فعلی اجلاس موارد زیر را پیشبینی میکند:
- فرصتها و چالشهای آینده و برجستهترین چالشهای پیش روی جهان در مورد تعدادی از مسائل مبرم.
- بحث در مورد راههای رسیدن به دیدگاههای مشترک برای بهبود کار دولت و تقویت همکاری بین دولتها در سراسر جهان.
- تاکید بر تبادل تجربیات و تمرکز بر داستانها و مدلهای الهامبخش در کارهای دولتی که تأثیرات مثبتی بر جای گذاشته و تغییرات واقعی را در واقعیت کشورها و جوامع خود ایجاد کردهاند.
اجلاس جهانی دولت میزبان بحثها و گفتوگوهای جهانی با هدف پیشبینی تشکیل دولتهای آینده است. این گفتوگوها شامل نشستهای میزگردی است که رهبران کشورها، مقامات دولتی جهانی، سازمانهای بینالمللی، رهبران فکری و بخش خصوصی را گرد هم میآورد تا از تقویت قدرت، همکاری بینالمللی، شناسایی راه حلهای نوآورانه برای چالشهای آینده، پیشبینی برجستهترین فرصتها و الهام بخشیدن به نسل بعدی اطمینان حاصل شود.
اجلاس جهانی دولت با حضور بیش از ۴۰۰۰ شرکتکننده، ۱۲۰ هیئت دولتی و بیش از ۸۵ سازمان بینالمللی و منطقهای و مؤسسه جهانی را به اضافه گروهی نخبه از رهبران و صاحب نظران جهانی گرد هم میآورد.
اجلاس جهانی دولت در نشست کنونی خود، شامل ۶ موضوع اصلی و ۱۵ مجمع جهانی است که در بیش از ۱۱۰ نشست گفتگوی اصلی و تعاملی، که در آن ۲۰۰ شخصیت بینالمللی از جمله بیش از ۲۵ چهره از سران کشورها و رهبران کشورها صحبت میکنند، روندها و تحولات آینده جهانی را مورد بحث قرار میدهد.
صنعت آینده
مشارکت بزرگ و دستور کار غنی در این اجلاس، که به یک پلتفرم مهم اماراتی و بینالمللی برای تبادل ایدهها، تجربیات و تخصصها، باز کردن کانالهای ارتباطی بین دولت و بخشهای خصوصی، به اشتراکگذاری دانش و الهام بخشیدن به داستانهای موفقیت تبدیل شده و آنها را به سمت پیشرفتهای پیشرفته، مرحله توانمندسازی، کاربرد و گسترش و کمک به تصمیمگیریهایی که به ایجاد تغییرات مثبت در جوامع و اقتصادهای جهانی کمک میکند، سوق می دهد.
بنابراین، این به رویداد مهمی تبدیل شده که در انتظار دولتهای جهانی به دنبال بهرهمندی از این پلتفرم دانشپیشگام است که امارات متحده عربی برای پیشبینی و ایجاد آینده، بحث در مورد راه حلهای موثر برای چالشهای پیش روی بشریت و بحث در مورد راههای پیشرفت بخشهای حیاتی که به دستیابی به آیندهای مرفه برای انسانها کمک می کند، به تمام جهان ارائه میدهد.
مدل الهامبخش
آن اجلاس و فعالیتها و بحثهایی که همراه آن و فعالیتها و رویدادهای پیش از آن به میزبانی امارات متحده عربی برگزار شد، نشانههای مهم بسیاری را به همراه دارد که امارات را بهعنوان الگویی الهامبخش به جهانیان معرفی میکند، چیزی که دکتر انور قرقاش، دیپلمات مشاور رئیس امارات در توییت امروز خود در شبکه اجتماعی ایکس گفت: فعالیتها و رویدادهای امارات متحده عربی از جمله اجلاس سران جهانی دولت، نشانگر یک پویایی و تنوع است. جامعهای که با چشمانداز و فعالیت برای آینده برنامهریزی میکند. الگوی جدید امارات پیامهای مثبتی به جهان ارسال میکند و کلیشهها را در مورد جهان عرب و اسلام میشکند.
وی ادامه داد: ما میخواهیم امارات و منطقه پیشتاز باشد و در این راستا تلاش میکنیم.
پیامدهای مهم
میزبانی امارات از این اجلاس و مشارکت گسترده آن و دستور کار غنی آن با هدف تدوین دیدگاههای واحد برای مقابله با تحولات جهانی و بحث در مورد چشماندازهای همکاری بین دولتها در چارچوب تلاشهای بینالمللی برای یافتن راه حلهای نوآورانه برای توسعه فوری و بشردوستانه، مسائل و نشانههای زیادی دارد:
- امارات متحده عربی مشتاق افزایش گفتگو و همکاری بینالمللی برای بحث در مورد چالشهای مختلف منطقهای و بینالمللی، انتقال تجربیات و تخصص خود و گسترش مزایای ابتکارات خود است.
- مشارکت بینالمللی بزرگ و سطح بالا در فعالیتهای اجلاس سران، اعتماد بینالمللی رو به رشد به امارات و ابتکارات و رویدادهای آن را برجسته میکند.
- برجسته کردن تجربه توسعه الهامبخش امارات متحده عربی در این مجمع مهم بینالمللی، ارائه دستاوردهای آن و به اشتراک گذاشتن بهترین تجارب، تخصص و شیوههای متمایز در زمینه توسعه پایدار به گونهای که به حمایت از آمادگی دولتها برای آینده و کمک به بهبود شرایط زندگی جوامع کمک کند.
- تمایل به تقویت روابط دوجانبه و همکاریهای بینالمللی برای ارتقای توسعه پایدار و حمایت از امنیت و ثبات جهانی.
بحثهای مهم
این موضوع در گفتگوهای مهم رهبری امارات در حاشیه اجلاس سران دولتهای جهانی با حضور تعدادی از سران کشورها و دولتهای جهان در این اجلاس به وضوح مشهود بود.
شیخ محمد بن زاید آل نهیان، رئیس امارات و رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه روز سهشنبه درباره روابط دوجانبه میان دو کشور و همکاری مشترک برای دستیابی به اهداف مشارکت اقتصادی همهجانبه فیمابین و گسترش افقهای همکاری بهویژه در زمینههای توسعهای که خیر و رفاه را برای دو کشور و مردم آن به ارمغان میآورد، گفتگو کردند.
دو طرف درباره اجلاس جهانی دولت در سال ۲۰۲۴ و موضوعات مورد بحث و اهمیت آن در ارائه ایدهها و دیدگاههای جدید به کار دولت در سراسر جهان برای توسعه آن و افزایش توانایی آن برای مقابله با چالشهای حال و آینده نیز بحث کردند.
رهبران دو کشور همچنین تعدادی از موضوعات منطقهای و بینالمللی مورد علاقه مشترک را بررسی و در خصوص آنها و تحولات منطقه و تحولات اوضاع نوار غزه تبادل نظر کردند و بر اولویت اقدام بینالمللی برای آتشبس در نوار غزه تاکید کردند.
در همان روز، شیخ محمد بن زاید آل نهیان با نارندرا مودی، نخست وزیر هند، در مورد جنبههای مختلف «مشارکت راهبردی جامع» و «مشارکت اقتصادی همه جانبه» بین امارات و هند و راههای توسعه آن به نحوی بحث و گفتگو کرد که به توسعه پایدار و رفاه مردم دو کشور کمک میکند.
دو رهبر توسعه مشارکت دو کشور و پیشرفتهای کیفی و استراتژیک حاصل از آن بهویژه در زمینههای اقتصادی، سرمایهگذاری و توسعه، انرژیهای تجدیدپذیر و امنیت غذایی را که اولویتهای دو کشور در دستیابی به توسعه و پایداری رونق اقتصادی را ارتقا میدهد، مورد بررسی قرار دادند.
در این دیدار همچنین دو طرف درباره تعدادی از مسائل منطقهای و بینالمللی و تحولات مورد علاقه و دیدگاههای دو کشور در خصوص حمایت از اقدامات چندجانبه بینالمللی با هدف ارتقای ثبات، همکاری و رفاه در جهان تبادل نظر کردند.
در عصر همان روز، شیخ محمد بن زاید آل نهیان و ادی راما، نخست وزیر آلبانی، در مورد جنبههای مختلف روابط دوجانبه و راههای تقویت و پیشبرد آنها بهویژه در زمینههایی که علاوه بر یک تعدادی از مسائل منطقهای و بینالمللی مورد علاقه مشترک.
این گفتگوها یک روز پس از دیدار رئیس جمهور امارات در روز دوشنبه با مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان عراق صورت گرفت که در آن دو طرف در مورد جنبه های مختلف همکاری بین امارات و عراق برادر به ویژه اقلیم کردستان عراق گفتگو کردند. در زمینه های اقتصادی، سرمایه گذاری، توسعه و بشردوستانه که در خدمت تلاش های توسعه و دستیابی به رفاه در هر دو طرف است.
در همین روز شیخ محمد بن زاید آل نهیان و دکتر مصطفی مدبولی، نخست وزیر مصر عربی، روابط برادرانه برقرار شده و جنبه های همکاری و کار مشترک بین دو کشور و راه های توسعه آن در زمینه های مختلف را مورد بحث و بررسی قرار دادند. به منافع متقابل خود بر اساس مشارکت راهبردی که آنها را گرد هم می آورد، علاوه بر تعدادی از مسائل و تحولات منطقه ای و مسائل بین المللی مورد علاقه مشترک، دست یابند.
همه این جلسات بر اجلاس جهانی دولت ها و اهمیت موضوعات و راه حل های نوآورانه ارائه شده توسط آن در خصوص پیش بینی آینده دولت ها و کمک به ساختن آینده ای بهتر برای کشورها و جوامع از طریق توانمندسازی تصمیم گیران و تلاش برای افزایش آمادگی آنها برای آینده، و آنچه که به عنوان یک پلت فرم جهانی برای تبادل تخصص و تجربیات الهام بخش در توسعه کار دولتی و ایجاد... راه حل های نوآورانه برای چالش های آن، علاوه بر افزایش تلاش های توسعه ملی، پایداری و آمادگی برای ساختن آینده ای بهتر، فراهم می کند.