نرخ سرطان تا ۲۵ سال آینده ۷۷ درصد افزایش مییابد!
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان سازمان جهانی بهداشت، در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۰ میلیون مورد سرطان در سراسر جهان را گزارش داده که طبق پیشبینیها این رقم تا سال ۲۰۵۰ با ۷۷ درصد افزایش به ۳۵ میلیون نفر خواهد رسید.
بر اساس این گزارش: «کشورهای بسیار توسعهیافته طی ۲۵ سال آینده شاهد بیشترین افزایش مطلق موارد سرطان خواهند بود، اما کشورهایی با سطح توسعه پایین شاهد افزایش نامتناسبی در میزان سرطان خواهند بود که ممکن است بار بیشتری بر سیستمهای سلامت آنها وارد کند.»
آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان پیشبینی میکند که نرخ ابتلا به سرطان در کشورهای با سطح توسعه پایین، در مقایسه با افزایش ۹۹ درصدی در کشورهای با سطح توسعه متوسط، از هم اکنون تا سال ۲۰۵۰ حدود ۱۴۲ درصد افزایش یابد.
دکتر کری آدامز، رئیس این سازمان گفت، در حالی که پیشرفتهایی در تشخیص و درمان زودهنگام سرطان حاصل شده، «اختلافات قابلتوجهی در نتایج درمان یا کنترل سرطان نه تنها بین مناطق پردرآمد و کمدرآمد جهان، بلکه در داخل خود کشورها وجود دارد.»
او افزود: «محل زندگی کسی نباید تعیین کند که آیا او زندگی میکند یا نه. این فقط یک موضوع منابع نیست، بلکه یک موضوع اراده سیاسی است.»
سرطان ریه و سینه یک نگرانی جهانی است
سرطان ریه و سرطان سینه در زنان در رقابت تنگاتنگی برای برتری در تعداد موارد در سراسر جهان بودند، به طوری که سرطان سینه برای اولین بار در سال ۲۰۲۰ از سرطان ریه پیشی گرفت.
این روند دو سال بعد معکوس شد و آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان در روز پنجشنبه اعلام کرد که استفاده مداوم از تنباکو در آسیا به افزایش نرخ تشخیص سرطان ریه از سرطان سینه زنان در سال ۲۰۲۲ کمک کرد.
به گفته این سازمان، دو سال پیش شایعترین سرطانها در جهان عبارت بودند از:
- سرطان ریه: ۵ میلیون مورد جدید
- سرطان سینه: ۳ میلیون
- سرطان کولورکتال: ۹ میلیون
- سرطان پروستات: ۵ میلیون
- سرطان معده: ۹۷۰ هزار
در حالی که تشخیص سرطان ریه در سال ۲۰۲۲ کمی از تشخیص سرطان سینه پیشی گرفت، سرطان پستان شایعترین علت سرطان در هر دو جنس در اکثریت قریب به اتفاق کشورها (۱۵۷ از ۱۸۵) باقی ماند.
بیش از سه سال قبل، در سال ۲۰۲۰ سرطان پستان در رتبه اول در میزان تشخیص قرار گرفت و پس از آن سرطان ریه و کولورکتال قرار گرفت.
- سرطان سینه: ۳ میلیون مورد جدید
- سرطان ریه: ۲ میلیون
- سرطان کولورکتال: ۹ میلیون
- سرطان پروستات: ۴ میلیون
- سرطان معده: ۱ میلیون
طبق گزارش آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان، در سال ۲۰۲۲، سرطان سینه شایعترین سرطان در بین زنان در سراسر جهان و عامل اصلی مرگ ناشی از سرطان بود. سرطانهای ریه و روده بزرگ به ترتیب دومین و سومین سرطانهای شایع تشخیص داده شده در زنان و عامل مرگ و میر ناشی از سرطان بودند.
برای مردان، سرطان ریه شایعترین سرطان و عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در جهان در سال ۲۰۲۲ بود و پس از آن سرطان کبد و کولورکتال.
سرطان ریه جدا از اینکه شایعترین سرطان در سال ۲۰۲۲ بود، کشندهترین سرطان نیز بود و باعث مرگ ۱.۸ میلیون نفر شد و پس از آن سرطان روده بزرگ و کبد در رتبههای بعدی قرار گرفتند.
- سرطان ریه: ۸ میلیون مرگ
- سرطان کولورکتال: ۹۰۰ هزار
- سرطان کبد: ۷۶۰ هزار
- سرطان سینه: ۶۷۰ هزار
- سرطان معده: ۶۶۰ هزار
سرطان ریه همچنین کشندهترین سرطان در سال ۲۰۲۰ بود که لیست نزولی تقریباً مشابه لیست ۲۰۲۲ بود.
- ریه: ۸ میلیون مرگ
- کولون و رکتوم: ۹۳۵ هزار
- جگر: ۸۳۰ هزار
- معده: ۷۶۹ هزار
- سینه ها: ۶۸۵ هزار
سال ۲۰۲۴ رکورد مرگ و میر ناشی از سرطان در ایالات متحده
آمار جهانی جدید تنها چند روز پس از آن منتشر شد که انجمن سرطان آمریکا (ACS) چشمانداز سرطان سال ۲۰۲۴ خود را در اوایل این ماه منتشر کرد.
این سازمان انتظار دارد که تعداد تشخیصهای سرطان جدید برای اولین بار در سال جاری از ۲ میلیون نفر فراتر رود و چهار سرطان که غربالگری اولیه برای آنها وجود دارد (سینه، پروستات، کولورکتال و دهانه رحم) در حال افزایش است.
در حالی که خطر مرگ ناشی از سرطان در ایالات متحده در طول سالها به طور پیوسته کاهش یافته است، (به لطف پیشرفت در تشخیص و درمان سرطان و کاهش نرخ سیگار کشیدن) نرخ تشخیص انواع خاصی از سرطانها به ویژه در میان زیر گروههای جمعیت در حال افزایش است.
بر اساس گزارش جدید، افزایشها عبارتند از:
- سرطان کولورکتال در افراد کمتر از ۵۵ سال
- سرطان کبد در زنان
- سرطان دهانه رحم در زنان بین ۳۰ تا ۴۴ سال
این سازمان خاطرنشان میکند که شش نوع سرطان با میزان تشخیص بالا با اضافه وزن بدن مرتبط هستند، از جمله:
- آندومتر
- کبد
- دانشکده
- پانکراس
- کولون و رکتوم
- قفسه سینه
شاید نگران کنندهترین خبر طول عمر بیماران سرطانی است که به طور متوسط در حال کاهش است. در سال ۱۹۹۵، ۶۱ درصد از تشخیصهای سرطان در میان افراد ۶۵ ساله یا بالاتر بود. اما تا سال ۲۰۲۰، این درصد به ۵۸ درصد کاهش یافت.
همزمان، نرخ سرطان در میان سالمندان و جوانان در حال افزایش است. در مجموع، افراد زیر ۵۰ سال تنها گروه سنی بودند که از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۲۰ شاهد افزایش در تشخیص سرطان بودند.
بر اساس گزارش انجمن سرطان آمریکا، تشخیصهای سرطان کولورکتال، بهویژه در میان بزرگسالان جوانتر، افراد زیر ۵۰ سال، بیشتر است.
در اواخر دهه ۱۹۹۰، سرطان کولورکتال چهارمین علت مرگ ناشی از سرطان در میان مردان و زنان در این گروه سنی بود. در حال حاضر، این عامل اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان برای مردان در این گروه سنی، و علت شماره ۲ برای زنان است.
دانشمندان انجمن سرطان آمریکا حدس میزنند که عوامل سبک زندگی به ویژه در بین متولدین سال ۱۹۵۰ و بعد از آن مانند چاقی، مصرف زیاد گوشت فرآوری شده و الکل، سطوح پایینتر فعالیت بدنی و مصرف فیبر و سیگار کشیدن، به این تغییر دامن میزند.
در مطالعهای که در ماه جاری در Oncology منتشر شد، محققان ایتالیایی به نتیجه مشابهی رسیدند. آنها تأیید میکنند که چاقی و مصرف الکل به تعداد بالای مرگ و میر ناشی از سرطان کولورکتال در میان جوانان کمک میکند.