راه حل تاریخی آمریکا برای بحران اوکراین: مدل برلین پس از جنگ

در مواجهه با بیش از سه سال جنگ، به نظر میرسد راهحلهای سنتی برای بحران اوکراین کمرنگ شدهاند و یک مقام آمریکایی را بر آن داشته تا به تاریخ بپردازد و از «برلین پس از جنگ جهانی دوم» الهام بگیرد.
فرستاده ایالات متحده، کیت کلوگ، در تلاش برای یافتن راه حلی برای بحران اوکراین، تصویری از گذشته را مورد استناد قرار داد و وضعیت را به آنچه در برلین پس از جنگ جهانی دوم روی داد تشبیه کرد. او راه حلی پیشنهاد کرد که اروپا و روسیه را در دو طرف رودخانه دنیپر قرار دهد، درست همانطور که قدرتهای بزرگ در برلین مقابل یکدیگر ایستاده بودند و موانع سیاسی و جغرافیایی از هم جدا شده بودند.
جزئیات پیشنهاد:
کیت کلوگ، فرستاده ایالات متحده، دیدگاههای خود را روز شنبه برای روزنامه بریتانیایی تایمز فاش کرد و گفت که اوکراین پس از جنگ میتواند شبیه «برلین پس از جنگ جهانی دوم» باشد، زیرا نیروهای اروپایی و روسی توسط رودخانه دنیپر از هم جدا شدهاند.
ژنرال کلوگ در مصاحبهای که روز شنبه توسط روزنامه تایمز منتشر شد، وضعیت اوکراین را تشریح کرد و گفت: «شما تقریباً میتوانید آن را با آنچه در برلین پس از جنگ جهانی دوم اتفاق افتاد، زمانی که یک منطقه روسیه، یک منطقه فرانسوی، یک منطقه بریتانیایی و یک منطقه آمریکایی وجود داشت، مقایسه کنید.»
اما به جای دیوار جدایی که در سال ۱۹۶۱ در پایتخت آلمان ساخته شد و سپس در سال ۱۹۸۹ در اوج فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی تخریب شد، فرستاده ایالات متحده به رودخانه دنیپر فکر میکند، یک «موانع طبیعی بزرگ» که اوکراین و تمام مسیر را از شمال به جنوب به کییف میبرد.
به گفته کلوگ، حضور بریتانیا و فرانسه در قالب یک «نیروی تضمینکننده صلح» در غرب رودخانه دنیپر به هیچ وجه برای مسکو «تحریکآمیز» نخواهد بود. نیروهای روسیه در شرق و نیروهای اوکراینی در مرکز خواهند بود. وی تاکید کرد که آمریکا هیچ نیروی مسلحی اعزام نخواهد کرد.
آیا پوتین میپذیرد؟
با آگاهی از اینکه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه ممکن است این پیشنهاد را نپذیرد، کلوگ همچنین پیشنهاد ایجاد یک «منطقه غیرنظامی» بین خطوط اوکراین و روسیه را برای اطمینان از عدم تبادل آتش داد.
وی توضیح داد: «ما به نقشه نگاه کرده و یک منطقه غیرنظامی ایجاد میکنیم. او افزود: «هر طرف ۱۵ کیلومتر در حال عقبنشینی است و این را میتوان به راحتی نظارت کرد.»
پرسید: آیا تخلفی صورت میگیرد؟ احتمالاً، زیرا همیشه این اتفاق میافتد.
بیش از سه سال پس از شروع جنگ به دلیل عملیات نظامی روسیه در اوکراین در ۲۴ فوریه ۲۰۲۲، و با پیشرفت بسیار محدود به سمت آتشبس، چندین کشور مانند فرانسه و بریتانیا از ایده حضور نظامی اروپا برای حفظ صلح در اوکراین ابراز حمایت کرده و پیشنهاد کردهاند پس از پایان درگیری، بخشی از آن شوند.