سازمان ملل: برای مبارزه با قحطی در افغانستان به ۸۰۰ میلیون دلار کمک فوری نیازمندیم
برنامه جهانی غذای سازمان ملل متحد اعلام کرد برای کمک رسانی به افغانهایی که در معرض قحطی و گرسنگی حاد قرار دارند به ۸۰۰ میلیون دلار کمک فوری برای شش ماه آینده نیاز است.
برنامه جهانی غذا (WFP) سازمان ملل متحد دوشنبه ۲۱ فروردین گفت: با کمبود شدید بودجه در افغانستان مواجه هستیم.
بر اساس برخی گزارشات از مجموع بودجه ۴.۶ میلیارد دلاری که برای کمک به افغانستان در سال ۲۰۲۳ درخواست شد تاکنون سازمان ملل مبلغ ۲۴۹ میلیون دلار برای سال ۲۰۲۳ را دریافت کرده است، اما این رقم تقریباً یک سوم مبلغ دریافتی در سال ۲۰۲۲ است.
این در حالی است که دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل (اوچا) در آخرین گزارش خود اعلام کرد که مجموع نیازهای مالی «فوری» برای رفع چالشهای حیاتی در سه ماه آینده در افغانستان، ۷۱۷.۴ میلیون دلار است.
دفتر کمکرسانی به افغانستان: تنها 5 درصد از بودجهمان را دریافت کردهایم
سازمان ملل متحد پیش از این خاطرنشان کرده بود افغانستان با بزرگترین بحران بشری در جهان مواجه است اما کمترین بودجه را در سطح جهان دارد، این کشور برای سومین سال پی در پی با خشکسالی و برای دومین سال با کاهش فلجکننده اقتصادی دستوپنجه نرم میکند و همچنان از دههها درگیری و بلایای طبیعی رنج میبرد.
بر اساس آمارهای منتشرشده توسط سازمان ملل، اکنون ۲۰ میلیون نفر در افغانستان نمیدانند وعده بعدی غذایشان از کجا خواهد آمد و از این میان ۶ میلیون نفر در یکقدمی قحطی قرار دارند.
پس از تسلط طالبان، برخی سازمانهای امدادی به حمایت غذایی، آموزشی و مراقبتهای بهداشتی در افغانستان ادامه دادهاند. اما توزیع کمکها به شدت تحت تأثیر فرمان طالبان در دسامبر گذشته قرار گرفته که زنان را از کار در سازمانهای غیردولتی داخلی و بینالمللی ممنوع کرد.
سازمان ملل متحد میگوید سه هزار و ۳۰۰ کارمند سازمان ملل در واکنش به ممنوعیت طالبان در خانه ماندهاند.