سازمان ملل هشدار داد: تامین مالی کشورهای در حال توسعه رو به کاهش است
گزارش سازمان ملل که روز پنجشنبه منتشر شد نشان داد بودجه بینالمللی برای سازگاری کشورهای در حال توسعه با تغییرات آب و هوایی در سال ۲۰۲۱، پانزده درصد کاهش یافته است.
بر اساس گزارش تهیه شده توسط برنامه محیطزیست سازمان ملل، علیرغم شواهد روشنی مبنی بر سریع شدن خطرات آب و هوایی و پیامدهای آن در تمام نقاط جهان، کمبود بودجه برای سازگاری در حال افزایش بوده و در حال حاضر بین ۱۹۴ تا ۳۶۶ میلیارد یورو در سال متغیر است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، این کمبود را دلیلی بر این موضوع دانست که نبرد علیه تغییرات آب و هوایی در حالت توقف است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، برنامه محیطزیست سازمان ملل متحد نشان داد که «علیرغم وعدههای داده شده در بیست و ششمین کنفرانس اعضا (COP26) در گلاسکو مبنی بر دوبرابر کردن بودجه سازگاری بین سالهای ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۵ و رسیدن به ۴۰ میلیارد یورو در سال» کسری بودجه در حال افزایش بوده و این موضوع بسیار «نگران کننده است.»
انطباق، یعنی اقداماتی برای کاهش آسیبپذیری کشورها و جمعیتها در برابر پیامدهای تغییرات آب و هوایی، یکی از نکات کلیدی توافقنامه پاریس بود که هدف آن محدود کردن گرمایش به «خیلی کمتر از ۲ درجه سانتیگراد در مقایسه با سطوح پیش از صنعتی شدن» است.
در سال ۲۰۰۹، کشورهای ثروتمند وعده ۱۰۰ میلیارد دلاری برای تامین مالی سازگاری با گرمایش جهانی آب و هوا و کاهش انتشار گازهای گلخانهای در کشورهای در حال توسعه تا سال ۲۰۲۰ دادند.
اما بر اساس آخرین آمار ارائه شده از سوی سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، این مبلغ در نهایت از ۸۳ میلیارد فراتر نرفته است.
بر اساس تحلیل برنامه محیطزیست سازمان ملل، بودجه عمومی برای سازگاری در سال ۲۰۲۱ به ۲۱.۳ میلیارد دلار رسید، در حالی که در سال ۲۰۲۰ حدود ۲۵.۲ میلیارد دلار بوده است.
با این حال، پل واتکیس، یکی از نویسندگان این گزارش، به دلیل عوامل غیرقابل پیشبینی مانند جنگ در اوکراین یا همهگیری کووید-۱۹، تعیین جهت تأمین مالی سازگاری در میان مدت را «خیلی زود» دانست.