زلمی خلیلزاد: آمریکا با طالبان تعامل قوی دیپلماتیک دارد
زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان میگوید در حال حاضر آمریکا با طالبان تعامل قوی دیپلماتیک دارد.
به گزارش روزنامه اطلاعات روز، زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین آمریکا در امور صلح افغانستان، در یک کنفرانس مجازی در مرکز تحقیقی «بنیاد کارنگی برای صلح بینالمللی» که روز گذشته (چهارشنبه، ۵ آبان) در واشنگتن برگزار شده، گفت که در حال حاضر آمریکا با طالبان تعامل قوی دیپلماتیک دارد.
وی توضیح داد: «طالبان به دنبال عادیسازی روابط خود با آمریکا بوده و از ایالات متحده میخواهند سفارت خود را در کابل بازگشایی و تحریم مالی را لغو کند. همینطور به گفته او، طالبان خواستار کمکهای اقتصادی به افغانستان هستند.»
وی با اشاره به دلایل سقوط کشور افغانستان به دست طلبان گفت: « «لجاجت» اشرف غنی، رییسجمهور پیشین افغانستان برای ماندن در قدرت، سبب شد تا گروه طالبان بر این کشور مسلط شود.»
خلیلزاد فزود : «خودخواهی نخبگان افغان هم در سقوط افغانستان بهدست طالبان مؤثر بود، همچنین عدم تمایل نیروهای امنیتی افغانستان برای مقابله با طالبان و سرکوب این گروه، سقوط این کشور را بهدست طالبان تسریع کرد.»
همچنین زلمی خلیلزاد در بخشی از صحبتهایش با اشاره به این که اکنون آمریکا با طالبان تعامل قوی دیپلماتیک دارد. گفتهاست: «پالیسی امریکا در مورد افغانستان گروگان یک بحث ناآگاهانه شده است که میتواند منافع این کشور را متضرر کند.»
امرالله صالح، معاون نخست رییسجمهور پیشین افغانستان، در واکنش به اظهارات خلیلزاده در توییترش نوشت: «خلیلزاد طراح فریببزرگ بود، از لحاظ استراتژیک کوشید تا جمهوریت را مانند بزی قربانی تا لحظهی ذبح مراقبت کند.»
به گفته او خلیلزاد در مصاحبههایش داستان را ساده میسازد و دیگران را مقصر جلوه میدهد. «این عمل بوی تعفن شکستش را پاک نمیکند.»
صالح افزود: «خلیلزاد در عوض پذیرفتن مسئولیت این فاجعه، هنوز هم تلاش دارد با استفاده سوءاز نیازمندی و بیچارهگی افغانها، با پاشیدن نمک روی زخمهای مردم، آنها را مقصر حساب کند.»
یادآوری میکنیم که طالبان در بیستوچهارم مرداد سال جاری کابل را تصرف کردهاست. از آن زمان تاکنون جهان حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته و آمریکا نیز ذخایر ارزی بانک مرکزی را مسدود کرده است. اینهمه طالبان را تا حدی نگران ساخته و آنها بارها از جهان خواستار تعامل با خود شدهاند.
جامعه جهانی تاکنون به این خواستها جواب مثبت نداده و اعلام کرده که عملکرد طالبان را زیر نظر دارد و در صورتی که آنان حکومت فراگیر تشکیل ندهند و حقوق اقلیتها و زنان را رعایت نکنند، حکومتشان را به رسمیت نخواهند شناخت.