نگاهی به میزان کمکهای نظامی و مالی آمریکا به اسرائیل طی نیم قرن گذشته
میزان کمکهای نظامی و مالی آمریکا به اسرائیل از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا امروز (طی ۵۰ سال گذشته) بیسابقه بوده است؛ به طوری که اسرائیل به بزرگترین دریافتکننده کمکهای خارجی آمریکا تبدیل شده است.
وبسایت «ForeignAssistance» در گزارشی با بررسی میزان کمکهای ایالات متحده به اسرائیل نوشت: از زمان پایان جنگ جهانی دوم تا امروز، تلآویو با اختلاف زیاد به بزرگترین دریافتکننده کمکهای آمریکا تبدیل شده است.
این وبسایت با بیان این مطلب افزوده است: طی ۵۰ سال گذشته آمریکا مجموعا ۲۶۰ میلیارد دلار کمک نظامی و مالی به اسرائیل فرستاده است.
کمکهای آمریکا به اسرائیل تقریبا ۵۵ درصد از تمام کمکهای آمریکا به دیگر کشورهای جهان به شمار میآید.
ترامپ حزبالله لبنان را «بسیار باهوش» خواند؛ کاخ سفید چه واکنشی نشان داد؟
اسرائیل از آغاز موجودیت خود همواره به کمکهای نظامی و مالی آمریکا وابسته بوده است.
کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل به سال ۱۹۴۹ با پرداخت میلیونها دلار شروع شد اما همکاری نظامی میان واشنگتن و تلآویو از سال ۱۹۵۲ میلادی با امضای توافقنامه همکاری لجستیکی دوجانبه آغاز شد. پس از آن توافقهایی درباره همکاری سیاسی و امنیتی نیز حاصل شد.
از سال ۱۹۵۸ میلادی اسرائیل آغاز به دریافت کمکهای امنیتی و نظامی از آمریکا کرد و این کمکها پس از جنگ سال ۱۹۶۷ به صورت دائمی شد.
اما کمکهای آمریکا به اسرائیل پس از توافق صلح این کشور با مصر در سال ۱۹۷۹ به بیشترین میزان خود رسید.
در سال ۱۹۸۵ میلادی، «شیمون پرز» نخست وزیر سابق اسرائیل توافقی را با «جورج شولتز» وزیر امور خارجه سابق در دولت «رونالد ریگان» به امضا رساند که طی آن آمریکا هر ساله ۳ میلیارد دلار کمک به اسرائیل ارائه خواهد داد که بخش عمده آن در زمینه امنیتی و خرید تجهیزات نظامی خواهد بود.
اولین اظهارنظر خامنهای در خصوص نقش ایران در حمله حماس به اسرائیل
حجم کمکهای نظامی و مالی آمریکا به اسرائیل در دهه ۷۰، ۸۰ و ۹۰ به ترتیب به ۵۷ میلیارد دلار، ۵۴ میلیارد دلار و ۵۲ میلیارد دلار رسیده است.
این در حالی که در دوره زمانی ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۹ میلادی حجم کمکهای نظامی و مالی آمریکا به اسرائیل به ۳۹ میلیارد دلار رسیده اما این مبلغ در دوره زمانی ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۹ میلادی به ۳۵ میلیارد دلار کاهش یافته است.