موجی از اعتراضات کارگران ايران بهدلیل فساد مسئولان و آواره کردن مردم
موج جدیدی از اعتراضات کارگری به دلیل وخامت اوضاع اقتصادی و شرایط زندگی پیشروی ایران است.
گزارش ها از داخل ایران نشان می دهد که این اعتراضات به شهرهای مختلف در این کشور گسترش یافت.
اعتراض کارگران شرکت کیسون در کوه مبارک جاسک
روز چهار شنبه ۱۰ دیماه اعتراض کارگران شرکت کیسون در کوه مبارک شهرستان جاسک واقع در استان هرمزگان نسبت به عدم پرداخت ۷ ماه و شرایط و محیط کاری نامناسب خود همچنان ادامه داشت.
این کارگران که طی روزهای گذشته بارها اعتراض خود را نسبت به چنین وضعیتی اعلام کرده بودند تاکنون بیپاسخ مانده اند. آنها روز یکشنبه هفته جاری نیز دست به یک اعتصاب یک ساعته زدند. معترضان می گویند پیمانکار با عدم پرداخت ۷ ماه از دستمزدهایشان، خانواده هایشان را در شرایط معیشتی ناگواری قرار داده است. به همین دلیل در صورت عدم پاسخگویی به خواسته هایشان دست به اعتصاب خواهند زد.
تجمع کارگران شهرداری آبادان
گروهی از کارگران فضای سبز شهرداری شهر آبادان، صبح روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه در اعتراض به چند ماه معوقات مزدی خود دست از کار کشیده و در محوطه ساختمان شهرداری مرکزی شهر تجمع کردند.
این کارگران که حدود ۵۰ نفر می باشند در چهار ماه گذشته دستمزد و حق بیمه آنها کامل پرداخت نشده است. آنها می گویند، در حالی که حداقل حقوق دریافتی کفاف زندگی آنها را نمیدهد با این وجود بسیاری از مزایای مزدی کارگران فضای سبز مانند اضافهکاریها و تعطیلکاریها هم تاکنون پرداخت نشده است.
کارگران شهرداری آبادان با بیان اینکه با وضعیت موجود، نگران افزایش مطالباتشان در ماههای آینده هستند تصریح میکنند: مدیریت شهری آبادان هنوز تمهیدات قابل قبولی برای پرداخت مطالبات کارگران انجام نداده و بهانه وی کمبود منابع مالی در شهرداری است.
اعتراض کارگران سیمان جوین
جمعی از کارگران سیمان جوین روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه با خواست اجرای طرح طبقهبندی مشاغل هستند و افزایش دستمزدهایشان اقدام به برگزاری تجمع کردند.
کارگران شاغل در کارخانه سیمان جوین در استان خراسان رضوی چندین سال است به دنبال اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در این واحد تولیدی هستند و در قانون کار نیز بر الزامی بودن اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در کارگاههای بالای ۵۰ نفر تاکید شده است با اینحال اجرای طرح اخیر همچنان مسکوت مانده است.
طبق اظهارات کارگران این واحد تولیدی؛ عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل در مورد کارگران باعث شده درآمد مزدبگیران این کارخانه در حد و اندازه حداقلهای قانونی باقی بماند.
تجمع اعتراضی کارگران آبفار اندیکا
جمعی از کارگران آب و فاضلاب خوزستان (آبفار اندیکا) روز چهارشنبه ۱۰ دی ماه در اعتراض به عدم پرداخت چندین ماه دستمزد خود مقابل اداره آبفار این شهرستان دست به تجمع زدند.
کارگران معترض با در دست داشتن پلاکاردی خواستار پرداخت شدن ۳سال بیمه و یکسال دستمزد معوقه خود شدند.
آنها می گویند به دلیل عدم پرداخت حق بیمه هایشان به سازمان تامین اجتماعی و عدم تمدید دفترچه هایشان از خدمات درمانی رایگان محروم مانده اند.
همچنین پرداخت نشدن دستمزدهایشان به مدت یکسال باعث مشکلات معیشتی زیادی برای خانواده هایشان شده است.
تداوم تجمع کارگران اخراجی پتروشیمی ایلام
حدود ۳۰ کارگر در یکی از شرکت های پتروشیمی ایلام اخراج شدند، و در انتظار بازگشت دوباره به کار خود هستند.
کارگران می گویند: "این شرکت با وجود تلاش های انجام شده هنوز قرارداد ما را تمدید نکرده است."
تجمع کارکنان شرکتی بهداشت و درمان مقابل مجلس
کارکنان شرکتی بهداشت و درمان دانشگاههای علوم پزشکی کشور روز سه شنبه ۹ دی ماه در اعتراض به بی توجهی مقامات به خواسته هایشان مقابل مجلس تجمع کردند.
معترضان نسبت به انفعال وزارت بهداشت در تبدیل وضعیت استخدامی کارکنان خود از شرکتی به قرارداد معین اعتراض دارند و میگویند که وزارت بهداشت باید تکلیف کادر شرکتی بهداشت و درمان کشور را مشخص کند.
معترضان در همین حال به عدم افزایش ۵۰ درصدی فوقالعاده ویژه که از اول دی ماه برای نیروهای قراردادی، پیمانی و رسمی اعمال شده است، اعتراض دارند و میگویند به حکم استخدام شرکتی از مزایای همکارانشان محروم ماندهاند.
تجمع کارگران رنگین نخ سمنان مقابل استانداری
کارگران بیکار شده رنگین نخ سمنان روز سه شنبه ۹ دی ماه با برپایی تجمع مقابل استانداری، خواستار پرداخت مطالبات مزدی خود شدند.
این کارگران میگویند: از سال ۹۲ که کارخانه تعطیل شده، بابت دریافت معوقات مزدی خود بلاتکلیفند. کارگران که حدود ۵۰ نفر هستند علیرغم گذشت ۷ سال از تعطیلی کارخانه، تاکنون سنوات پایان خدمت و سایر معوقات مزدی شان را دریافت نکرده اند.
یکی از کارگران درباره روند پیگیری حقوقی دریافت مطالبات خود و سایر همکارانش میگوید: بعد از بدقولی کارفرما همه کارگران به صورت مجزا به اداره کار سمنان شکایت کردند و اداره کار حکم به پرداخت مطالبات داد اما باز هم کارفرما تمکین نکرد و پرونده برای اجرای احکام به سایر مراجع قضایی انتقال پیدا کرد.
شایان ذکر است که کارشناسان بودجه ۲۰۲۱ ایران را کاغذ شکست بزرگی توصیف کردند، و توضیح دادند که این بودجه با کسری های بیشتری روبرو خواهد شد.