افشاگر اطلاعات محرمانه حمله اسرائیل به ایران دستگیر شد؛ او چه کسی است؟
«آصف ویلیام رحمان» مامور ۳۴ ساله سیا که از سال ۲۰۱۶ در این سازمان مشغول به کار بوده، در تاریخ ۱۲ نوامبر به اتهام افشای اطلاعات محرمانه از نحوه حمله اسرائیل به ایران که منجر به شرمساری مقامات آمریکایی شد، در کامبوج دستگیر شد.
اینترسپت نوشت: «ایوان دیویس» قاضی پرونده، آصف ویلیام رحمان متهم پرونده را پیش از محاکمه، تحت بازداشت خانگی و تحت نظارت GPS در خانه پدرش قرار داده است.
یک دادستان فدرال در آمریکا در حالی که به دنبال قانع کردن قاضی پرونده برای زندانی کردن این کارمند سیا متهم به افشای اسناد محرمانه حمله اسرائیل به ایران است، گفت: افشای اسناد طبقهبندی شده درباره آمادهسازی اسرائیل برای حمله به ایران، اسرائیل را مجبور کرد تا حمله نظامی خود را در زمان تنشهای شدید در خاورمیانه، به تعویق بیاندازد.
این افشاگری که شامل تحلیلهای محرمانه ماه اکتبر در مورد تدارکات نظامی اسرائیل برای حمله به ایران بر اساس عکسهای ماهوارهای بود و جزئیات موشکها و هواپیماهایی که میتوانستند در حمله استفاده شوند را نشان میداد، باعث شرمساری مقامات آمریکایی شد. چون نشان داد ایالات متحده در حال جاسوسی از نزدیکترین متحد خود یعنی اسرائیل بوده است.
رحمان، در شهر سینسیناتی ایالت اوهایو آمریکا به دنیا آمده و فارغالتحصیل دانشگاه ییل است و از سال ۲۰۱۶ به استخدام سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در آمده است. تاکنون نه دادستان و نه وکلای رحمان درباره انگیزه او از افشای اسناد صحبتی نکردهاند؛ اما سوابق آنلاین کشفشده توسط اینترسپت نشان میدهد که او از سن جوانی به اهدافی چون عدالت اجتماعی علاقهمند بوده است.
دولت ایالات متحده آمریکا اعلام کرده که به دلیل عدم بازداشت رحمان در زندان، به تصمیم قاضی دیویس اعتراض خواهد کرد. رحمان از روز جمعه به اتهام افشای دو فقره سند محرمانه با پابند الکترونیک تحت بازداشت خانگی در منزل پدرش قرار گرفته است.
این افشاگری برای اولین بار در ۱۷ اکتبر در رسانههای اجتماعی منتشر شد، زمانی که اسرائیل به طور گسترده مشغول آمادهسازی برای حمله به ایران بود. اسرائیل در ۲۶ اکتبر حمله خود را انجام داد.
تروی ادواردز دستیار دادستان ایالات متحده در دادگاه گفت، ۳ روز پس از افشای اطلاعات، رحمان ۱.۵ گیگابایت از اطلاعات طبقهبندی شده سیا را حذف کرد. این اطلاعاتی بود که او زمانی به طور رسمی به آن دسترسی داشت، اما این مجوز دسترسی ۴ سال پیش منقضی شده بود. ادواردز گفت که رحمان همچنین دستگاههای تلفن همراه و رایانه خود را تقویت کرد.
دستگیری رحمان و انتقال او به پنوم پن اولین بار توسط نیویورک تایمز گزارش شد.