بهترین موسسات آموزش عالی جهان در سال ۲۰۲۳
دانشگاه آمریکایی هاروارد در رتبهبندی شانگهای که روز سهشنبه منتشر شد، برای بیست و دومین سال به عنوان بهترین دانشگاه جهان انتخاب شد.
در نسخه ۲۰۲۳ رتبهبندی جهانی بهترین موسسات آموزش عالی جهان که از سال ۲۰۰۳ تا کنون از سوی شرکت مستقل شانگهای منتشر شده، همانند سال گذشته ۱۰ دانشگاه انگلیسیزبان از جمله هشت دانشگاه آمریکایی و دو دانشگاه بریتانیایی ده رتبه نخست را به خود اختصاص دادهاند:
دانشگاههای آمریکا:
- هاروارد
- استنفورد
- موسسه تکنولوژی ماساچوست (امآیتی)
- کالیفرنیا، برکلی
- پرینستون
- کلمبیا
- کالتک
- شیکاگو
دانشگاههای بریتانیا:
- کمبریج (رتبه ۴)
- آکسفورد (رتبه ۷)
همچنین دانشگاه پاریس-ساکلی فرانسه در رتبه پانزدهم این رتبهبندی قرار گرفته و اولین موسسه اروپایی حاضر در این رتبهبندی است. این دانشگاه نسبت به رتبه بندی سال ۲۰۲۲ یک پله پیشرفت کرده است.
دانشگاههای فرانسه:
در میان ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان فرانسه چهار نماینده دارد؛ از جمله پاریس ساکلی (رتبه ۱۵)، دانشگاه PSL متشکل از ۱۱ دانشگاه (رتبه ۴۱)، سوربن (۴۶) و دانشگاه شهر پاریس (۶۹).
دانشگاههای ایران:
در رتبهبندی سال ۲۰۲۳، دانشگاه تهران در میان ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان قرار گرفته و رتبه نخست ایران را نیز از آن خود کرده است. پس از این دانشگاه، دانشگاه علوم پزشکی تهران، دانشگاه امیرکبیر، دانشگاه علوم پزشکی بهشتی و دانشگاه شریف در ردههای بعدی قرار دارند.
در منطقه خاورمیانه، دانشگاه ملک سعود عربستان در میان ۱۵۰ دانشگاه برتر جهان قرار دارد. دانشگاه ملک عبدالعزیز نیز در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر قرار گرفته است.
اسرائیل در ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان سه نماینده دارد که بهترین آنها، مؤسسه علوم وایزمن در رتبه ۶۸ قرار دارد.
در مصر، دانشگاه قاهره در میان ۴۰۰ دانشگاه برتر جهان و دانشگاه عین شمس در میان ۷۰۰ دانشگاه برتر قرار گرفتهاند.
از سال ۲۰۰۳، رتبهبندی شانگهای شش معیار را در نظر گرفته است، از جمله تعداد مدالهای نوبل و فیلدز (که به عنوان نوبل ریاضیات شناخته میشود) در میان دانشجویان و اساتید فارغالتحصیل، تعداد محققان مورد استناد در رشتههای مربوطه و تعداد انتشارات در مجلات علمی.
معیارها عمدتاً مبتنی بر تحقیق هستند تا آموزش و همین مسئله انتقاداتی را نسبت به این رتبهبندی ایجاد میکند.
۵ اپلیکیشن برتر آموزش زبان به صورت خودآموز (+اینفوگرافیک)