فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر: ایران در دهه اخیر ۶۷ کودک را اعدام کرد
فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر در گزارشی تفصیلی به استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران پرداخت و گفت که هیچکس در این کشور در امان نیست
فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر در گزارشی تفصیلی به استفاده گسترده از مجازات اعدام در ایران پرداخت و گفت که هیچکس در این کشور در امان نیست.
در این گزارش که به مناسبت روز دهم اکتبر، روز جهانی علیه اعدام، منتشر شده، آمدهاست ایران در دهههای اخیر پیوسته پس از چین بیشترین آمار اعدام را داشته و بالاترین تعداد آمار اعدام کودکان را نیز دارد.
بنا به گزارش فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر، تنها در یک دهه اخیر در ایران زندگی ۶۷ نفری با مجازات اعدام به پایان رسید که در زمان ارتکاب جرم کودک محسوب میشدند.
مجازات اعدام در ایران یکی از مسائل قانونی مورد اعتراض منتقدان حکومت است. به تازگی با صدور حکم اعدام برای چند نفر از معترضان آبان ۹۸ و همچنین اعدام نوید افکاری، کشتیگیر ایرانی، در پروندهای پر ابهام به موجی گسترده از مخالفت با مجازات اعدام انجامید.
فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر مستقر در پاریس که نهادی بینالمللی و متشکل از دهها سازمان حقوق بشری است، از حکومت ایران خواست مجازات اعدام را به طور رسمی لغو كند و همه احکام اعدام كنونى را متوقف کند و در مجازات محکومان تخفیفهایی در نظر بگیرد.
در گزارش این نهاد از جامعه بینالمللی، سازمان ملل و اتحادیه اروپا خواسته شد از تلاشهای جامعه مدنی علیه مجازات اعدام در ایران پشتیبانی کنند.
ابراهیم رئیسی که اکنون رئیس قوه قضائیه ایران است، در سال ۱۳۶۷ عضو هیئتی بود که به دستور خمینی برای اعدام دستهجمعی و مخفیانه زندانیان سیاسی تصمیم گرفت.
فدراسیون جهانی جامعههای حقوق بشر گفت كه مقامهای قوه قضائیه ایران در موارد متعددى حتی به قوانین خود پایبند نیستند و از جمله به حقوق محکومان به اعدام در اطلاع از زمان اجرای حکم و حضور وکیل احترام نمیگذارند. این نهاد همچنین از روشهای وحشیانه اعدام و اعدام در ملأ عام انتقاد کرد و گفت که حکومت ایران برای جرایم سیاسی و عقیدتی، جرایم جنسی، دزدی، جرایم اقتصادی و حتی نوشیدن مشروبات الکلی مجازات اعدام در نظر میگیرد.