جوانترین و پیرترین بانوان اول جهان چند سال دارند؟
پس از مرگ ملکه الیزابت دوم که پس از ۷۰ سال سلطنت و ساختن دومین پادشاهی طولانیمدت جهان در سن ۹۶ سالگی در سال ۲۰۲۲ از دنیا رفت، در حال حاضر ملکه مارگارت از دانمارک به عنوان پیرترین بانوی اول جهان و تنها پادشاه زن حاکم در اروپا شناخته میشود.
ملکه دانمارک مارگارت دوم متولد آوریل ۱۹۴۰ پس از مرگ ملکه فقید بریتانیا الیزابت دوم که در سن ۹۶ سالگی و ۷۰ سال سلطنت و ساختن دومین پادشاهی طولانیمدت تاریخ جهان از دنیا رفت، در حال حاضر با ۸۳ سال سن عنوان مسنترین بانوی اول جهان و پیرترین مقام سلطنتی در اروپا را در اختیار دارد.
وی که پس از مرگ پدرش شاه فردریک نهم در ۱۴ ژانویه ۱۹۷۲، در ۳۲ سالگی به سلطنت رسید، در طول نیم قرن سلطنت خود همواره به متحدکردن و مدرنسازی سلطنت دانمارک پرداخته و گفته میشود این ملکه در سن ۸۳ سالگی، یک سیگاری قهار است.
ملکه مارگارت دوم پس از قانون جانشینی در سال ۱۹۵۳، اولین زن در دانمارک بود که تاج و تخت را به ارث برد.
طبق قانون جانشینی مصوب در سال ۲۰۰۹ در دانمارک، بزرگترین فرزند نایبالسلطنه، صرف نظر از جنسیت، تاج و تخت را به ارث میبرد. ملکه دانمارک اکنون تنها پادشاه زن حاکم در اروپا پس از مرگ ملکه الیزابت است.
مارگرت در سال ۱۹۶۷ با شاهزاده هنریک ازدواج کرد که حاصل این ازدواج، دو فرزند به نامهای ولیعهد فردریک و شاهزاده یواخیم است. شاهزاده هنریک در سال ۲۰۱۸ از دنیا رفت.
در مقابل، «جتسون پما»، بانوی اول کشور بوتان و همسر پادشاه این کشور با ۳۳ سال سن، به عنوان جوانترین ملکه حال حاضر دنیا شناخته میشود.
جتسون که در ۴ ژوئن ۱۹۹۰ در شهر تیمفو، پایتخت بوتان به دنیا آمده، تحصیلات خود را در سال ۲۰۱۱ در رشته روابط بینالملل و روانشناسی از دانشگاه ریجنت در لندن به پایان رساند.
وی در ۲۱ سالگی با «جیگمه کسار نامگیل وانگچوک»، پادشاه بوتان، ازدواج کرد که حاصل این ازدواج یک فرزند پسر به نام «جیگمه نامگیل وانگچوک» است.
ملکه جتسون به عنوان سفیر صندوق جهانی حیات وحش، به طور فعال در ترویج فرهنگ و سنتهای متمایز بوتان میکوشد و با فعالیتهای خود در سازمانهای خیریه بوتان، محبوبیت زیادی در میان مردم کشورش کسب کرده است.