ظریف و پمپئو در شوراى امنيت درباره تحريم تسليحاتى عليه ايران صحبت میکنند
شورای امنیت امروز سهشنبه ۱۰ تیرماه برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در ارتباط با برجام تشکیل جلسه میدهد
به نقل از رسانههای بینالمللی، شورای امنیت سازمان ملل متحد امروز سهشنبه ۱۰ تیرماه برای ارائه گزارش شش ماهه درباره اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ این شورا در ارتباط با توافق هستهای ایران (برجام) تشکیل جلسه میدهد.
این جلسه همزمان با فشار آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی ایران برگزار میشود که بر اساس زمانبندی تعیین شده از سوی شورای امنیت در مهرماه امسال به پایان میرسد.
شورای امنیت ۱۳ سال پیش در اوج بحران هستهای ایران خرید و فروش تسلیحات متعارف را برای ایران ممنوع کرد. قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که بعد از توافق برجام تصویب شد، پیشبینی کرد این تحریم باید حداکثر پنج سال پس از پذیرش توافق هستهای پایان یابد.
ارائه گزارش مربوط به ایران در جلسه مجازی امروز ساعت هفت و نیم بعد از ظهر به وقت تهران آغاز میشود و محمدجواد ظریف و مایک پمپئو، وزرای خارجه ایران و آمریکا هم در آن صحبت میکنند. این جلسه برای ارائه گزارش برگزار میشود و در آن رأیگیری نخواهد شد.
انتظار میرود رزماری دیکارلو، معاون دبیر کل سازمان ملل در امور سیاسی و صلح، در گزارش مربوط به اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، به یافتههای گزارش ۲۰ روز پیش دبیر کل سازمان ملل اشاره کند و بخش اصلی صحبتهای خود را به یکی از ضمیمههای قطعنامه درباره تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران اختصاص بدهد.
در گزارش اخیر دبیر کل سازمان ملل گفته شده بود که برآوردها نشان میدهد محمولههای سلاحی که توسط آمریکا در نوامبر ۲۰۱۹ و فوریه ۲۰۲۰ در آبهای نزدیک یمن توقیف شد، حامل تسلیحاتی با منشأ ایرانی بودهاست.
در آن گزارش که ۱۱ ژوئن منتشر شد، دبیرکل اشاره کرده بود که احتمالا انتقال اين تسلیحات با قطعنامه ۲۲۳۱ سازگار نبوده و گفته شده بود که موشکهای مورد استفاده در حمله به تأسیسات نفتی عربستان سعودى و فرودگاه بینالمللی شهر ابها در جنوب عربستان هم در اصل ساخت ایران بودهاست.
آمریکا این گزارش و همچنین فعالیتهای نظامی ایران در منطقه و آزمایشهای موشکی خود را نقض قطعنامه شورای امنیت میداند و میگوید تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران باید تمدید شود.
ایران خواستهها و تلاشهای آمریکا برای تمدید تحریم تسلیحاتی علیه خود را به دلیل خروج ایالات متحده از برجام بیمعنی میداند.
آمریکا در ماه مه ۲۰۱۸ به صورت یکجانیه از برجام خارج شد و از آن زمان تحریمها عليه ایران را براى فشار حداکثری به اين كشور اعمال کرد.
آمریکا برجام را توافق ناقصی میداند و میگوید به دنبال توافق تازه و فراگیری با ایران و آماده مذاکره درباره آن است. اما ایران میگوید آمریکا اگر خواهان مذاکره است باید به تعهدات خود در برجام پایبند باشد و با بازگشت به این توافق در چارچوب آن گفتوگو کند.