یک وکیل: بستری شدن اجباری یک زندانی سیاسی دیگر در بیمارستان روانی
گزارشها از ایران حاکی از اینست که چند زندانی سیاسی و عقیدتی در روزهای اخیر از سوی ماموران امنیتی و قضایی به صورت "اجباری در بیمارستانهای روانی" بستری شدهاند. نام برخی از این افراد به دلیل نگرانی از واکنش ماموران منتشر نشده است.
گزارشها از ایران حاکی از اینست که چند زندانی سیاسی و عقیدتی در روزهای اخیر از سوی ماموران امنیتی و قضایی به صورت "اجباری در بیمارستانهای روانی" بستری شدهاند. نام برخی از این افراد به دلیل نگرانی از واکنش ماموران منتشر نشده است.
سعید دهقان، از وکلای دادگستری خبر داده که یکی از موکلانش را به اجبار در بیمارستان روانی بستری کردهاند.
دهقان در توییتر خود نوشت که «ظاهرا به تیمارستان کشاندن زندانیان سیاسی و فعالان مدنی، به عنوان پروژه جدید از سوی نهادهای امنیتی طراحی شده» است.
دهقان توضیح بیشتری در این باره نداد و نوشت که خانواده این زندانی با انتشار نامش موافق نیستند.
آقای دهقان در توییتر خود گفته است که موکلش در بیمارستان روانی در حالی بستری شده که دو روز پیش از آن هم خبر انتقال بهنام محجوبی درویش گنابادی در بند، به بیمارستان روانی مطرح شد.
آقای سنجری که در آمریکا زندگی میکرد و برای دیدار اقوام خود به ایران رفته بود از سوی ماموران دستگیر شد. وی اخیرا گفته است که در مدت بازداشتش پس از مدتی به اجبار در بیمارستان روانی امینآباد بستری شد. وی گفته است که ماموران با "تزریق آمپولهایی" که موجب اختلال در تکلم و تحرک می شود، دست و پای او را در بیمارستان روانی به طور مداوم به تخت می بستند.
در یکی از تازهترین موارد، همسر بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی، خبر داده که ماموران زندان پس از فلج شدن نیمی از بدن این زندانی سیاسی به دلیل تشنج و زمینخوردگی در پی قطع داروها، او را به بیمارستان روانپزشکی «امینآباد» منتقل کردهاند.
فائزه علیپور که اخبار زندانیان سیاسی و دراویش گنابادی را در توییتر خود منتشر می کند، گفته بود که بستری کردن آقای محجوبی به دستور رئیس زندان اوین تهران صورت گرفته که پیش از این هم وی را به بستری کردن در تیمارستان تهدید کرده بود.
همچنین گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر ایران در گزارش های خود گفته است که ماموران امنیتی و قضایی به طور مرتب به اقداماتی همچون محروم کردن زندانیان سیاسی از دسترسی به خدمات پزشکی و خودداری از بستری کردن افراد نیازمند به مراقبت های پزشکی دست می زتند.
۴۷ کشور عضو شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، ایالات متحده آمریکا، و اتحادیه اروپا از جمله سه کشور اروپایی عضو توافق هسته ای برجام با ایران در روزهای اخیر درباره وخامت وضعیت حقوق بشر در این کشور هشدار داده اند و خواستار رعایت اصول اولیه موازین حقوقی از جمله اجرای صحیح قوانین داخلی ایران شده اند.
شایان ذکر است که در چند سال اخیر نیروهای امنیتی تعدادی از زندانیان سیاسی و فعالان مدنی را به صورت اجباری در بیمارستان روانپزشکی بستری کردهاند.
چنین اقداماتی مطابق قوانین بینالمللی میتواند مصداق شکنجه زندانی و خلاف اصول انسانی و حقوق بشر باشد.