افغانستان در مسیر بهبود روابط بینالملل

پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در می ۲۰۲۱ که با خروج نیروهای آمریکایی از این کشور مصادف شد، افغانها چه از لحاظ داخلی و چه بینالمللی دچار انزوای شدیدی شدند که اکنون طالبان درصدد است با بهبود روابط بینالملل و نرمش با مردم اوضاع را بهبود بخشد.
طالبان پس از حدود ۴ سال سختگیری به مردم افغانستان و وضع قوانین سفت و محکم برای آنها اکنون تصمیم گرفته با نرمتر کردن اوضاع اعتماد مردم را جلب کرده و اتحاد و همبستگی را بین مردم و دولت تقویت کند.
از طرفی اوایل ماه جولای، روسیه در اقدامی که باعث شگفتی عدهای شد، تصمیم گرفت حکومت طالبان را به رسمیت بشناسد و حالا پرچم جدید سفید و سیاه طالبان بر فراز سفارت افغانستان در مسکو به اهتزاز درآمده است.
همچنین علیرغم اختلافات بین دو کشور افغانستان و پاکستان، بندر غلامخان در مرز این دو کشور که در ترانزیت و روابط تجاری آنها از اهمیتی ویژه برخوردار است و ۱۵ روز قبل از سوی پاکستان بسته شده بود، از روز چهارشنبه به روی تردد ماشینهای باربری باز شده است.
تلاش طالبان برای بهبود روابط بینالملل و خروج از انزوا به همینجا ختم نمیشود. قاسم ژومارت توکایف، رئیسجمهور قزاقستان در دیدار با یرکین توکوموف، نماینده ویژه این کشور در امور افغانستان بر تقویت روابط آستانه با کابل تأکید کرد تا در راستای ایجاد تعامل مؤثر با طالبان، به ویژه در زمینههای تجاری-اقتصادی و بشردوستانه، تلاش بیشتری کند.
از سوی دیگر استاندار خراسان رضوی نیز در تلاش است با تشکیل یک کارگروه اقتصادی به بهبود روابط با کابل کمک کند.
استاندار خراسان رضوی ضمن اشاره به تلاش برای بدرقه کریمانه و باعزت اتباع غیرقانونی به افغانستان گفت: مهمترین فصل مشترک ایران و خراسان با افغانستان، روابط تجاری و اقتصادی است و در توسعه و رونق این مراودات در مرزهای شرقی با آن کشور عزم جدی داریم.
مدیرکل آسیای جنوبی وزارت امور خارجه ایران نیز در گفتگو با نماینده ویژه پاکستان در امور افغانستان ضمن اشاره به اهمیت تعامل با افغانستان، بر استمرار کمکهای اقتصادی به این کشور تأکید کرد.