پنج نشانهای که شاید وجود موجودات فرازمینی را ثابت کند
در چند دهه اخیر، شواهد و سیگنالهای مرموزی از فضا دریافت شده که وجود حیات فرازمینی و موجودات بیگانه را به یک فرضیه محتمل برای دانشمندان تبدیل کرده است.
در این گزارش، به ۵ مورد از برجستهترین این نشانهها اشاره میکنیم:
اولین مورد به سال ۱۳۵۴ بازمیگردد، زمانی که فضاپیمای وایکینگ ناسا در آزمایشی اولیه در خاک سیاره مریخ، شواهد شیمیایی از حیات در این سیاره پیدا کرد.
اگرچه این یافتهها در آزمایشات بعدی تأیید نشد و ناسا وجود حیات در مریخ را رد کرد، اما محققان معتقدند نباید این احتمال را نادیده گرفت چرا که در آن زمان تجهیزات این فرودگر برای تحلیل شواهد کافی نبوده است.
در سال ۱۳۵۵ نیز یک تلسکوپ رادیویی در دانشگاه اوهایو. آمریکا، سیگنالی ۳۷ ثانیهای را از آسمان دریافت کرد که در بازه فرکانسی ممنوعه زمینی قرار داشت. دانشمندان احتمال میدهند این سیگنال از سوی موجودات هوشمند فرازمینی ارسال شده باشد، هرچند تاکنون منشأ آن مشخص نشده است.
در سال ۲۰۰۳، پروژه «ست» ناسا، چندین سیگنال رادیویی غیرقابل توضیح از نقاط مختلف آسمان دریافت کرد که پس از مدتی ناپدید شدند. با این حال یکی از این سیگنالها نه تنها ناپدید نشد بلکه قویتر هم شد. این سیگنال ازنقطهای فضایی میآمد که هیچ سیاره یا ستاره شناخته شدهای در آن وجود نداشت. این امر، احتمال ارسال آن از سوی موجودات هوشمند فرازمینی را تقویت کرد.
کشف گاز متان در جو سیاره مریخ در سال ۱۳۸۶ از دیگر نشانههای حیات در فضاست. از آنجایی که عمده متان در جو زمین توسط موجودات زنده تولید میشود، این یافته دانشمندان را به فرضیه وجود باکتریها و میکروبهای تولیدکننده متان در سیاره سرخ سوق داد. شواهد دیگری نیز از جمله کشف ترکیب فرمالدئید ناشی از اکسیداسیون متان در مریخ، این فرضیه را تقویت کرده است.
در رویدادی دیگر در سال ۱۳۸۲، محققان ایتالیایی احتمال دادند که آثار گوگرد یافت شده در سطح قمر اروپا که فضاپیمای گالیله از این قمر سیاره مشتری جمعآوری کرده میتواند نشانهای از حیات باکتریهای زیرسطحی باشد که در اقیانوسهای گرم این قمر زندگی میکنند. البته برخی محققان دیگر این ایده را رد کردهاند.
همانطور که مشاهده میشود، شواهد متعددی از احتمال وجود حیات خارج از سیاره زمین وجود دارد که تلاش برای یافتن پاسخهای قطعی در این زمینه همچنان ادامه دارد.