انفجار بیروت| تظاهرات هزاران لبنانی خشمگین در خیابانها
لبنان بار دیگر به صحنه تظاهرات گستردهای علیه دولت مبدل شد. این تظاهرات چهار روز پس از انفجار مرگباری در بیروت پایتخت این کشور میشود
به نقل از رسانههاى عربى، لبنان بار دیگر به صحنه تظاهرات گستردهای علیه دولت مبدل شد. این تظاهرات چهار روز پس از انفجار مرگباری در بیروت پایتخت این کشور میشود که در آن دستکم ۱۵۴ نفر کشته شدند.
به گفته معترضان، این انفجار که ناشی از نگهداری ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم بوده، ناکارآمدی نظام سیاسی لبنان را بیش از پیش نمایان کردهاست.
بسیاری از مردم بیروت خواستار انجام تحقیقاتی توسط یک گروه مستقل بینالمللی درباره این انفجار هستند؛ خواستهای که رئیس جمهوری فرانسه از آن حمایت کرده اما رئیس جمهوری لبنان مخالف آن است.
مقامات لبنان شمار کشتههای این انفجار را دستکم ۱۵۴ نفر اعلام کردند و بیش از ۶۰ نفر هم مفقود هستند. شمار مجروحان به ۵ هزار نفر رسید و ۳۰۰ هزار نفر هم بیخانمان شدند.
میشل عون، رئیس جمهور لبنان، روز گذشته وعده داد مقصران انفجار مرگبار بیروت مجازات شوند، او همچنین دخالت یک حمله خارجی را یکی از احتمالات این انفجار مهیب در تحقیقات پیشرو عنوان کرد.
دفتر رئیس جمهورى به نقل از آقای عون گفته بود که علت این حادثه هنوز مشخص نشده و سه احتمال در حال بررسی است؛ سهل انگاری، حادثه یا دخالت خارجی.
حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان مورد حمايت ايران، هم روز گذشته در اولین واکنش به این حادثه، هرگونه ارتباطى بین این گروه و انفجار بیروت رد کرد.
او همچنین بر آمادگی حزبالله برای کمک به افرادی که خانههای خود را از دست دادهاند، تأکید کرد.
قرار است فردا کنفرانسی به میزبانی مشترک امانوئل مکرون، رئیس جمهورى فرانسه و سازمان ملل متحد برای کمک به لبنان برگزار شود.
سازماندهندگان این کنفرانس امیدوارند که تعهدات کمکهای بشردوستانه از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا و سایر رهبران و سازمانهای اروپایی را به مردم لبنان تضمین کنند.
از جمله دیگر شرکتکنندگان در این کنفرانس، احمد ابوالغیظ، دبیر کل اتحادیه عرب است که آمادگی کشورهای عربی را برای کمک در تمام زمینهها از جمله در انجام تحقیقات مربوط به این انفجار اعلام کرد.
به گفته دولت لبنان حدود ۲۷۰۰ تن نیترات آمونیوم که شش سال از یک کشتی ضبط شده بود و در انبار بندر نگهداری میشد، منفجر شدهاست.
رئیس بندر بیروت و رئیس گمرک به رسانههای محلی گفتهاند که چند بار کتبی از قوه قضائیه خواسته بودند این ماده شیمیایی برای رعایت ایمنی مصادره یا فروخته یا تحویل ارتش شود.
این نیترات آمونیوم با کشتی «روسس» که با پرچم مولداوی حرکت میکرد، وارد لبنان شد. بنابه گزارشها، این کشتی که از گرجستان به موزامبیک میرفت، به دلیل مشکل فنی وارد بیروت شد.
روسس بعد از بازرسی دیگر اجازه خروج نگرفت و به فاصله کوتاهی مالک کشتی آن را رها کرد که چند شکایت حقوقی را به دنبال داشت. بنا به گزارشها محموله کشتی برای رعایت ایمنی در انبار بندر ذخیره شد.