دانشمندی در دانشگاه کالیفرنیا مزایای گنجاندن «سلامت» در دستور کار COP28 را فاش کرد
یک دانشمند ارشد در دانشگاه کالیفرنیا، ایالات متحده، در اجلاس سران به میزبانی دبی امارات، از قرار دادن سلامت در دستور کار اجلاسهای آب و هوایی برای اولینبار تمجید کرد.
از زمان اولین مذاکرات آب و هوای جهانی سازمان ملل در اوایل دهه ۱۹۹۰، مشارکت سازمانهای ناظر مانند دانشگاه کالیفرنیا نقش مهمی در شکلدهی واکنش جهان به تغییرات اقلیمی ایفا کرده، اما با توجه به تهدیدات جهانی که تغییرات آب و هوایی برای سلامت انسان ایجاد میکند، ساختار و رهبری COP مطلقاً تأثیرات بهداشتی بحران آب و هوا، وضعیتی که امسال تغییر کرده را در نظر نگرفته است.
آریان تهرانی، استاد دانشگاه کالیفرنیا، میگوید: «با نزدیک شدن به پایان گرمترین سال ثبت شده کره زمین، کشورها شوکهای اقلیمی را که باعث کشته شدن و آسیب رساندن به شهروندانشان شده، بررسی میکنند.»
برای اولینبار، برنامه اجلاس سران شامل یک روز کامل از برنامههای اختصاص داده شده به سلامت است.
روز یکشنبه، ۳ دسامبر، کارشناسان UCLA و سراسر جهان این فرصت را داشتند تا آنچه را که در مورد چگونگی تأثیر تغییرات آب و هوایی بر سلامت و رفاه مردم میدانند به اشتراک بگذارند.
تهرانی که در فعالیتهای COP28 شرکت میکند، در گزارشی که در وبسایت رسمی دانشگاه کالیفرنیا منتشر شده، توضیح داد که درک خطر تغییر اقلیم بر سلامت به تحریک اقدامات اقلیمی کمک میکند، زیرا اقدامات زیادی وجود دارد که باید برای کاهش آن انجام دهیم. گازهای گلخانهای، که کارشناسان آب و هوا از آن به عنوان «رقیق» یاد میکنند، میتوانند فواید سلامتی مستقیمی برای مردم ایجاد کنند.
او میافزاید: «از چیزی مانند طراحی شهرها برای پیادهروی بیشتر استفاده کنید. اگر مردم برای رسیدن به مقصد نیازی به رانندگی نداشته باشند، کربن کمتری در جو وارد میکنند و همچنین ورزش خواهند کرد که میتواند در برابر بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی و افسردگی از آنها محافظت کند.»
پس از نزدیک به ۳ دهه مذاکرات هماهنگ جهانی برای توقف گرمایش جهانی، کره زمین همچنان در حال گرم شدن است و انتشار کربن همچنان در حال افزایش است و کنفرانس COP28 طرفین شاهد ارائه نتایج اولین ارزیابی جهانی خواهد بود. شرح میزان تعهد کشورها به اقداماتی که در انعقاد توافقنامه پاریس صورت میگیرد و در جریان COP21 در سال ۲۰۱۵ به دست آمده بستگی دارد.
گزارش ارزیابی که در ماه سپتامبر منتشر شد، نشان داد که ما از مسیر رسیدن به اهداف کاهش انتشار کربن تعیین شده در پاریس فاصله داریم و فراتر از این اهداف، نگه داشتن گرمایش زمین زیر ۱.۵ یا حتی ۲ درجه سانتیگراد، که همان سطح است، دشوارتر میشود. فراتر از آن ممکن است اجتناب از تغییرات اقلیمی قریبالوقوع، فاجعهبار و غیرقابل برگشت، غیرممکن باشد.