جنگ «ویسکی» به پایان رسید؛ کانادا همسایه زمینی اتحادیه اروپا شد
کشورهای کانادا و دانمارک، پس از پنج دهه جنگ بر سر مالکیت جزیره دور افتاده و خالی از سکنه واقع در قطب شمال، سرانجام روز سهشنبه با توافق و تعیین مرز مصالحه کردند.
کانادا و دانمارک پس از ترسیم مرز دریایی بین دو کشور در سال ۱۹۷۳ بر سر مالکیت جزیره هانس با ۱.۳ کیلومتر مربع مساحت، دچار اختلاف نظر شدند.
در طی ۴۹ سال گذشته از سوی هر یک از این دو کشور، هر ساله یک هلیکوپتر برای اثبات ادعای مالکیت، فرستاده شده و با کاشتن پرچم و به جا گذاشتن یک بطری ویسکی یا اشناپس برای طرف مقابل، سعی در خودنمایی داشتند.
به دلیل همین تحرکات جنگ بین دو کشور به «جنگ ویسکی» شهرت یافت و منجر به اعتراضهای دیپلماتیک شد. حتی کشور کانادا طرح تحریم شیرینیهای دانمارکی را از سوی مردم این کشور را مطرح کرد.
ملانی جولی وزیر خارجه کانادا و یپه کوفو همتای دانمارکی او در مراسمی رسمی با هدیه دادن دو بطری ویسکی و اشناپس به یکدیگر در اُتاوا توافقنامهای را امضا کردند که طبق این توافق جزیره هانس در شمال غربی گرینلند، میان دو کشور تقسیم شده تا کانادا صاحب نخستین مرز زمینی با اروپا شود.
اگرچه جزیره هانس در حال حاضر پوشیده از برف و غیر قابل سکونت است، اما برخی معتقدند با تغییرات طبیعی اقلیمی و گرم شدن بیش از حد زمین در نزدیکی قطب شمال، سکونت نیز امکانپذیر خواهد بود و شاید روزی برسد که بتوان از منابع بکر این منطقه و ماهیگیری در آبهای اطراف آن استفاده کرد.