با این روش «ساده و ارزان»، مدتزمان سرماخوردگی کودکتان را تا ۲ روز کاهش دهید
محققان بریتانیایی میگویند که قطرههای بینی با محلول نمکی هیپرتونیک میتواند مدت زمان سرماخوردگی کودکان را دو روز کاهش داده و همچنین خطر بیمار شدن اعضای خانواده را نیز کم کند.
پروفسور استیو کانینگهام از دانشگاه ادینبورگ توضیح داد: «کودکان هر سال بین ۱۰ تا ۱۲ عفونت دستگاه تنفسی فوقانی، که همان سرماخوردگی است، میگیرند که تأثیر زیادی روی آنها و خانوادههایشان دارد. داروهایی برای بهبود علائم مانند پاراستامول و ایبوپروفن وجود دارد، اما هیچ درمانی وجود ندارد که سرماخوردگی را سریعتر بهبود بخشد.»
در این مطالعه، محققان به والدین نحوه تهیه و استفاده از قطرههای آب نمک برای بینی کودکانشان را آموزش دادند. سه قطره به هر سوراخ بینی، حداقل چهار بار در روز، تا زمانی که ۱۵۰ کودک بهبود یابند، داده شد.
به ۱۵۱ کودک دیگر درمان معمول سرماخوردگی داده شد.
کانینگهام گفت: «ما دریافتیم کودکانی که از قطرههای نمکی برای بینی استفاده میکردند، به طور متوسط شش روز علائم سرماخوردگی داشتند، در حالی که کسانی که از روشهای درمانی معمول استفاده کردند، هشت روز این علائم در آنها وجود داشت. کودکانی که از قطرههای نمکی استفاده کردند همچنین به داروهای کمتری در طول بیماری نیاز داشتند.»
تنها ۴۶ درصد از خانوادههایی که از قطره بینی استفاده کردند، گزارش دادند که اعضای خانواده دچار سرماخوردگی کودک شدند، در مقابل ۶۱ درصد از خانوادههای دیگر.
۸۲ درصد از والدین گفتند که قطرههای بینی به بهبود سریعتر کودکشان کمک کرده و ۸۱ درصد اعلام کردند که در آینده نیز از این قطرهها استفاده خواهند کرد.
این پژوهش به زودی در کنگره انجمن تنفسی اروپا در وین، اتریش ارائه خواهد شد.
محقق ارشد این مطالعه، ویروسشناس مشاور ساندیپ رامالینگام، اشاره کرد که مردم در جنوب آسیا اغلب از محلولهای آب نمک برای درمان سرماخوردگی استفاده میکنند.
کانینگهام گفت که سلولهای پوشاننده مجرای تنفسی از کلراید موجود در قطرههای نمکی برای تولید اسید هیپوکلروس استفاده میکنند تا در برابر ویروسها دفاع کنند.
او گفت: «با ارائه کلراید اضافی به سلولهای پوشاننده، این سلولها میتوانند اسید هیپوکلروس بیشتری تولید کنند که به سرکوب تکثیر ویروسی کمک میکند و در نتیجه، مدت زمان عفونت ویروسی و علائم کاهش مییابد.»
الکساندر مولر، رئیس بخش کودکان انجمن تنفسی اروپا، گفت که این پژوهش اولین از نوع خود است که تأثیر قطرههای نمکی بینی بر سرماخوردگی کودکان را بررسی میکند.
مولر که در این مطالعه دخالتی نداشته، گفت: «این مداخله فوقالعاده ارزان و ساده، این پتانسیل را دارد که بهصورت جهانی اعمال شود؛ ارائه یک راه امن و مؤثر به والدین برای کاهش تأثیر سرماخوردگی در کودکان و خانوادههایشان میتواند منجر به کاهش چشمگیر بار بهداشتی و اقتصادی این بیماری بسیار شایع شود.»
نویسندگان این مطالعه همچنین متوجه شدند که کودکانی که از قطرههای بینی استفاده کرده بودند، در طول سرماخوردگی خود کمتر دچار خسخس سینه شدند و قصد دارند این موضوع را بیشتر بررسی کنند.