وضعیت در مرزهای چین و هند «باثبات» است
با اینکه چهار روز از آغاز درگیری میان نیروهای چین و هند در مرز دو کشور میگذرد، اما هنوز علت آغاز این تنش مرزی مشخص نیست. با این حال، پکن وضعیت فعلی را «باثبات» توصیف کرده است.
وانگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین، چند روز پس از آغاز درگیری میان نیروهای دو کشور، روز سهشنبه تایید کرد وضعیت در مرز هند و چین «به طور کلی باثبات» است.
راجنات سینگ وزیر دفاع هند نیز به نوبه خود گفت درگیری روز جمعه در بخش تاوانگ در ایالت آروناچال پرادش هند رخ داد که منجر به زخمی شدن نیروهای دو طرف شد.
درگیری بین نیروهای چینی و هندی چیز جدیدی نیست و در فواصل زمانی مختلف رخ میدهد. آخرین درگیری بین دو طرف در ژوئن ۲۰۲۰ اتفاق افتاد.
در جریان این درگیریها، دو طرف سعی میکنند از بکارگیری سلاح اجتناب کنند و موضوع ممکن است به روشهای ابتدایی مانند «مبارزه با دست یا سنگ» ختم شود، همانطور که دو سال پیش در دره گالوان در منطقه لاداخ در مرز فلات تبت اتفاق افتاد.
در درگیریهای گذشته که در فلات تبت تحت کنترل چین اتفاق افتاده بود، دو طرف به سرعت نیروها و تجهیزات نظامی گستردهای از جمله سربازان، سلاحها و تدارکات خود را در منطقه بیابانی مرتفع مستقر کردند.
در جریان آن درگیریها، ۲۰ سرباز هندی کشته شدند، اما چین تلفات خود را اعلام نکرد.
هند و چین یک توافق طولانیمدت برای اجتناب از بکارگیری هرگونه سلاح گرم در طول مرز ۳۸۰۰ کیلومتری بین دو کشور دارند.
علیرغم توافق موجود بین پکن و دهلی نو که تلاش میکند از هرگونه درگیری نظامی جلوگیری کند، مناطق مرزی بین دو کشور هنوز به درستی ترسیم نشده است.
برخی مناطق مرزی بین دو کشور دارای رودخانهها، دریاچهها و قلههای برف روان هستند که در معرض ذوب شدن هستند و این به معنای تغییر احتمالاً دائمی نقاط مرزی است.
درگیریهای دو کشور پس از نشستهای غیررسمی در چین و هند به ترتیب در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ رخ داد.