چین در بزرگترین معدن خاکی جهان، دو ماده معدنی جدید کشف کرد
آکادمی علوم چین (CAS) از کشف دو ماده معدنی جدید در بزرگترین معدن خاکی کمیاب جهان واقع در شمال چین خبر داده است.
این کشف مهم که توسط زمینشناسان چینی صورت گرفته، میتواند تأثیر قابل توجهی بر صنایع پیشرفته و فناوریهای نوین داشته باشد.
به گزارش تکنولوژی نیوز چاینا، دو کانی جدید نیوبیم-اسکاندیم به نامهای "آبونیوبیت" (Oboniobite) و "اسکاندیو فلوئورو اکرمانیت" (Scandio-fluoro-eckermannite) در معدن "بایان اوبو" (Bayan Obo) واقع در منطقه خودمختار مغولستان داخلی کشف شدهاند.
این کشف حاصل همکاری مشترک بین چندین نهاد علمی و صنعتی چین از جمله مؤسسه زمینشناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین (IGGCAS)، شرکت فولاد بائوتو استیل، مؤسسه پژوهشی زمینهای کمیاب بائوتو و دانشگاه مرکزی جنوب (CSU) بوده است.
دکتر لی شیانهوا، پژوهشگر مؤسسه زمینشناسی و ژئوفیزیک آکادمی علوم چین، اعلام کرد که انجمن بینالمللی کانیشناسی (IMA) این مواد کشفشده را به عنوان کانیهای جدید پذیرفته و نامهای پیشنهادی برای آنها را تأیید کرده است.
اهمیت این کشف در ویژگیهای منحصر به فرد نیوبیم و اسکاندیم نهفته است. این دو عنصر از فلزات بسیار نادر و کارآمد محسوب میشوند که کاربردهای متنوعی در صنایع پیشرفته دارند. نیوبیوم عمدتاً در ساخت فولادهای ویژه، مواد ابررسانا و صنایع هوافضا مورد استفاده قرار میگیرد. از سوی دیگر، اسکاندیم به طور گسترده در تولید آلیاژهای آلومینیوم-اسکاندیم و سلولهای سوختی اکسید جامد کاربرد دارد.
دکتر شیانهوا تأکید کرد که مواد معدنی جدید کشفشده حاوی عناصر ارزشمندی هستند که در زمینههای متعددی از جمله مواد و انرژی، فناوری اطلاعات، هوافضا، دفاع ملی و صنایع نظامی کاربرد قابل توجهی دارند. وی افزود که این کشف میتواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور چین ایفا کند.
لی شیائو، مدیرکل شرکت فولاد بائوتو استیل، اظهار داشت که معدن بایان اوبو دارای منابع معدنی متنوع و فراوانی از جمله آهن، نیوبیم، اسکاندیم، توریم و فلوریت است. وی خاطرنشان کرد که از سال 1959 تاکنون، 18 ماده معدنی جدید در این معدن کشف شدهاند و آبونیوبیت و اسکاندیو فلوئورو اکرمانیت به ترتیب نوزدهمین و بیستمین مواد کشفشده در آن هستند.