آمریکا | آزمایشی که سرطان را از بین برد
در یک کارآزمایی بالینی ۶ ماهه در ایالات متحده، آزمایش نوعی دارو بر روی ۱۴ بیمار مبتلا به راست روده یا «رکتوم» همه را شگفتزده کرد و این گروه چهارده نفره، در پایان دورۀ آزمایش هیچ نشانی از ابتلا به سرطان در بدن نداشتند.
این آزمایش زیر نظر پژوهشگران مرکز سرطان «مموریال اسلون کترینگ» در نیویورک انجام شد و دارویی که «dostarlimab» نامیده میشود، تومورهای سرطانی شرکتکنندگان مبتلا را بطور کامل ناپدید کرد.
بنا بر گزارش مجله پزشکی «نیوانگلند»، هر سه هفته یکبار یک دُز از این دارو به شرکتکنندگان مبتلا به سرطان تزریق میشد و پیشبینی پزشکان برای بعد از اتمام دوره آزمایشی، آغاز درمانهای استاندارد سرطان نظیر شیمی درمانی و پرتو درمانی بود. در حالیکه پس از پایان این دوره، نتیجه شگفتانگیز بود و سلولهای سرطانی از بدن تمام بیماران پاک شده بودند.
دکتر لوئیس دیاز جونیور از مرکز سرطان «مموریال اسلون کترینگ» عنوان کرد: «این اولین بار در تاریخ درمان سرطانهاست که چنین چیزی رخ میدهد. هرگز آزمایشی را سراغ ندارم که تمام نمونههای آزمایشی شرکتکننده پس از آزمایش و درمان به کار رفته، به بهبودی کامل رسیده باشند.»
بیمارانی که در این تحقیقات شرکت کردند، دچار نوعی از سرطان راست روده بودند که «mismatch repair-deficient» نامیده میشود و اغلب به برنامههای شیمی درمانی پاسخ ضعیفی میدهد.
این آزمایش نه تنها باعث ناپدید شدن تومورها از بدن ۱۴ بیمار شد بلکه عوارض جانبی استفاده از این داروی جدید بر روی آنها نیز صفر بوده است.
پروتئینهای خاصی که «نقاط کنترل» در بدن نامیده میشوند، در اصل به شکل یک «ترمز» بر سر راه سلولهای ایمنی بدن عمل کرده و آنها را از ایجاد پاسخی قوی در برابر سلولهای سرطانی منع میکنند.
اکنون انجام این آزمایش نشان داد که مصرف این دارو باعث مهار نقاط کنترل یا برداشته شدن «ترمز» و در نتیجه قدرت چند برابری مبارزه سلولهای ایمنی در برابر سلولهای سرطانی خواهد شد.