سوسکها هرگز از بین نمیروند؛ دلیل چیست؟
سوسک ازجمله حشراتیست که سالهای زیادی انسان را آزار داده و نکته جالب اینجاست که هر چقدر تلاش کنید نمیمیرد و در مخفیشدن در لولههای آشپزخانه یا کشوهای کپکزده و زنده ماندن در خانه تخصص دارد، اما واقعا دلیل نامیرا بودن این حشره چیست؟
گروهی محقق به سرپرستی کیان تانگ، محقق مقطع فوق دکتری در دانشگاه هاروارد، در یک مطالعه ژنتیکی برای ترسیم پراکندگی سوسکها در سراسر جهان، از جنوب شرقی آسیا تا اروپا و دیگر قارهها دریافتند که این حشرات موزی به دست انسانها در سراسر جهان پراکنده شدهاند.
آنها با تجزیه و تحلیل ژنهای بیش از ۲۸۰ سوسک از ۱۷ کشور و شش قاره متوجه شدند که به عنوان مثال سوسری آلمانی یا سوسک کابینت، گونهای که در سراسر جهان یافت میشود، در واقع از جنوب شرقی آسیا منشأ گرفته و از دو مسیر اصلی در سراسر زمین پخش شدهاند.
محققان معتقدند که این حشره ۶ پا، از طریق سبد نان سربازان از ۱۲۰۰ سال قبل جابجا شده و با اختراعاتی نظیر موتور بخار و لولهکشی داخلی، سرعت این جابجایی در سراسر جهان بیشتر شده است.
کیان تانگ محقق ارشد این مطالعه معتقد است خلاص شدن از دست سوسکهای امروزی دشوار و یا حتی غیرممکن است، چراکه آنها به سرعت در برابر آفتکشها تکامل پیدا کرده و مقاوم میشوند و این سطح از مقاومت منجر به نامیرا شدن آنها میشود.