سوسکهای رباتیک ناجی جان انسانها خواهند شد!
محققان دانشگاه کلورادو بولدر، با رونمایی از یک حشره رباتیک مفصلی بسیار کوچک، الهام گرفته از فیزیک بدنی سوسک، مدعی شدند این ابداع جدید در آینده ناجی بشریت خواهد شد.
محققان دانشگاه کلورادو بولدر از حشره رباتیکی با وزن کمتر از توپ پینگپنگ که از فیزیک بدنی سوسک در ساخت آن الهام گرفته شده رونمایی کردند و نام آن را کلاری نامیدهاند.
کلاری برخلاف جثه کوچک و سبکی که دارد، قادر به انجام کارهای خارقالعادهای است که هرکسی را متحیر میکند. کلاری به نحوی ساخته شده که میتواند با اتکا به ساختار بدنه انعطافپذیرش، فشرده شده و در فضاهای تنگ نفوذ کند. این ربات سوسکی، یک ابزار اکتشافی برای مناطق کوچکی مثل موتورهای جت و همچنین ماموریتهای جستجو و نجات به کار گرفته خواهد شد.
کائوشیک جایارام، استادیار مهندسی مکانیک رباتی را مهندسی کرد که قادر است با فشرده کردن خودش، نیمی از ارتفاعش را کم کند. دقیقا شبیه سوسکهایی که با جمع کردن بدنشان از شکافهای کوچک ساختمان عبور میکنند.
کلاری با شکل و ساختاری استاندارد، شبیه یک مربع با چهار پای مفصلی است که هریک توسط محرکها و مدارهای دو گانه کنترل میشوند. در صورتی که کلاری در یک محیط سخت و تنگ قرار بگیرد، میتواند ارتفاعش را از ۳.۳ سانتیمتر به ۲ سانتیمتر کاهش دهد.
نسخه نهایی این ربات به آمیبی شبیه است که شکل مشخصی نداشته و بسته به نیازش برای حرکت سریع یا خوردن غذا، شکلش را تغییر میدهد.
رباتهای کلاری، میتوانند از ساختار منحصربهفرد و انعطافپذیری پاهای خود برای عبور از مناطق بحرانزده در جهت جستجوی قربانیان مفقود شده بهره ببرند و یا بدون نیاز به تفکیک و جداسازی یک محصول کامل و بزرگ، به بررسی قطعات و بخشهای مختلف دستگاهها بپردازند.