نگرانی از شستشوی اجساد مبتلا به کرونا در تهران
نحوه خاکسپاری اجساد افراد فوت شده بر اثر ابتلا به بیماری کووید – ۱۹ در ایران هم مثل بسیاری از دیگر نقاط جهان، نگرانیهایی برانگیختهاست
نحوه خاکسپاری اجساد افراد فوت شده بر اثر ابتلا به بیماری کووید – ۱۹ در ایران هم مثل بسیاری از دیگر نقاط جهان، نگرانیهایی برانگیختهاست.
روزنامه «شهروند» چاپ تهران، با انتشار گزارشی، با اشاره به ازسرگیری شستشوی اجساد افرادی که بر اثر ابتلا به کرونا در تهران جان باختهاند، از افزایش نگرانیهای کارکنان سازمان بهشت زهرا و غسالخانهها و همچنین چگونگی دفن پساب شستشوی این اجساد خبر داد.
از زمان انتشار اخبار شیوع کرونا در ایران، براساس دستور وزارت بهداشت ایران در تهران اجساد بدون شستشو دفن میشدند اما مقررات مربوط به تهران از ۱۰ روز پیش، یعنی ۱۶ فروردین تغییر یافتهاست.
زهرا صدراعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران به روزنامه شهروند گفت که شستشوی مردگان با نظارت ستاد ملی مبارزه با کرونا و دو وزارتخانه بهداشت و نیرو انجام میشود.
به گفته خانم نوری، متوفیان عادی از صبح تا بعد از ظهر در گورستان بهشت زهرا شستشو داده میشوند و بعد از ظهر تا شب فوتشدگان کرونا برای تغسل آورده میشوند.
خانم نوری گفت که وزارت نیرو و وزارت بهداشت مسئول رسیدگی به مسئله پسابها و فاضلاب غسالخانه هستند. او افزود كه گندزدایی هر روزه و به طور مستمر و با كمال دقت انجام مىشود.
خانم نوری هم گفت که قبل و بعد از شستشو، ضدعفونی انجام میگیرد و کارکنان هم تست میشوند. وى تاکید کرد که مسئولیت این کار در نهایت به عهده سازمان بهشت زهراست.
وزارت بهداشت ایران پیشتر اعلام کرده بود که اجساد مبتلایان به کرونا، بر اساس پروتکل سازمان جهانی بهداشت دفن میشود که در آن جنس تابوت، چگونگی شستشوى موادی که باید روی جسد ریخته شود، عمق دفن و خاک دور قبر مشخص شدهاست.
اما بعد از اعتراض و درخواست گروهی که میخواستند فوتشدگان براساس موازین شرعی و مذهبی مرسوم تدفین شوند، وزارت بهداشت و ستاد مقابله با کرونا دستورالعمل تازهای صادر کرد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت ایران پنج روز پیش در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری «مهر» توضیح داده بود که در دیگر استانها شستشوی متوفیهای کرونا از روزهای قبل درجریان بوده و از تهران نیز چند روزیست که شروع شدهاست.
او تاکید کرد که پروتکلها برای شستشوی جسد ابلاغ شده و آموزشهای لازم به غسالها درباره نحوه شستشو، انتقال، تدفین، محلول ضدعفونی و غیره و همگی هم شفاهاً هم کتباً به آرامستانها اعلام شدهاست.
پیشتر محمدرضا بختیاری، مدیرعاملآب و فاضلاب استان تهران گفت که صحبتهایی در فضای مجازی در خصوص شیوع بیماری کرونا از آب و فاضلاب شهری مطرح شده که بنابر تحقیقات علمی فاقد اعتبار است.
به گفته این مقام مسئول آب و فاضلاب تهران نمونهبرداری که از فاضلاب جنوب تهران انجام شده نتایج آن عدم آلودگی آب و فاضلاب را تایید کرد. همچنین سالنهای شستشوی فوت شدگان کرونا مجزا از دیگر سالنهای بهشت زهراست.