تلاشهای اصولگرایان برای مسدودسازی اینستاگرام در ایران
۴۰۰ طلبه در نامهای به سیدابراهیم رییسی رییس قوه قضاییه ايران خواستار برخورد با عاملان ولنگاری فضای مجازی شدند
به نقل از روزنامه اعتمادآنلاین، ۴۰۰ طلبه در نامهای به سیدابراهیم رییسی، رییس قوه قضاییه ايران خواستار برخورد با عاملان ولنگاری فضای مجازی از جمله محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی فضای مجازی شدند.
این خبری است که صبح نهم اردیبهشت ماه در شبکههای اجتماعی و رسانههای نزدیک به اصولگرایان منتشر و با واکنشهای بسیاری مواجه شد.
این ۴۰۰ طلبه ایرانی که در ۶۵ شهر ایران زندگی کرده و عمدتا چهرههایی گمنام، دستکم به لحاظ رسانهای، محسوب میشوند در این نامه خواستار مسدودسازی شبکههای اجتماعی شدهاند. این نامه اولین تلاش محافظهکاران در ایران برای مسدودسازی شبکههای اجتماعی نیست.
حسن روحانی رئيس جمهورى ايران چه در جریان مناظرههای انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۶ و چه پیش از آن بارها و بارها از این تلاشها انتقاد و حتی وعده داد بود که دست وزیر جوان ارتباطاتش روی دکمه فیلترینگ نخواهد رفت. وعدهای که البته چندی بعد با مسدودسازی تلگرام، پر مخاطبترین شبکه اجتماعی میان ایرانیان، با دستور یک بازپرس در قوه قضاییه که حالا در زندان روزگار میگذراند، نقض و به عاملی برای انتقاد از دولت تدبیر و امید تبدیل شد. با این حال نامه اخیر و برخی اظهارات گوشه و کنار اصولگرایان در رابطه با شبکههای اجتماعی را میتوان تلاش جدید محافظهکاران در ایران برای مسدودسازی شبکههای اجتماعی دانست، تلاشی که از قرار معلوم و با توجه به اتفاقات رخ داده در لایوهای اینستاگرام در روزگار خانهنشینی ایرانیان به لطف ویروس کرونا دوباره شدت گرفتهاست.
بدین ترتیب و با اتکا به سوابق کنش و واکنش میان موافقان و مخالفان فعالیت آزادانه شبکههای اجتماعی در ایران به نظر میرسد در سال ابتدایی آغاز به کار پارلمان یازدهم باید انتظار تقابلهای جدی بر سر این موضوع را داشت. تقابلی که برای اینستاگرام و کاربرانش به منزله جنگی است که صدای شیپورش از هماکنون به گوش میرسد.