کنفرانس آبوهوایی کاپ ۲۸ چه هدفی را دنبال میکند؟
کنفرانس آبوهوایی سازمان ملل موسوم به کاپ ۲۸ که قرار است از ۳۰ نوامبر تا ۱۲ دسامبر در دبی برگزار شود، بیست و هشتمین نشست از مجموعه کنفرانسهای بینالمللی سالانه سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی است.
واژه کاپ (COP) مخفف عبارت کنفرانس احزاب است که به ۱۹۸ عضو این کنفرانس اطلاق میشود.
این اعضا شامل ۱۹۷ کشور به علاوه اتحادیه اروپا هستند که کنوانسیون چارچوب سازمان ملل در خصوص تغییرات آب و هوایی را امضا کردهاند.
هدف از برگزاری کنفرانس تغییرات آب و هوایی، رسیدن رهبران جهان به یک بیانیه نهایی است که با توافق و نه رایگیری تصویب میشود و منافع و دیدگاههای متفاوت کشورها را در نظر میگیرد. این بیانیه باید به پیشرفت در مبارزه با بحران آب و هوایی منجر شود.
در کنار مذاکرات اصلی، گروههای مختلف، نمایندگان سازمانهای مردمنهاد و سازمانهای بینالمللی نیز با هم ملاقات میکنند. در برخی از دورههای کنفرانس تغییرات آب و هوایی، مذاکرات بین رهبران به هیچ نتیجه قابلتوجهی نرسیده در حالیکه گرمایش جهانی و بلایای ناشی از آن ادامه دارد.
برخی دورههای کنفرانس نیز اثر مثبت بیشتری بر تاریخ داشتهاند. بهعنوان مثال، در کاپ ۲۱ در سال ۲۰۱۵ توافقنامه پاریس به امضا رسید که اولین توافق جهانی بود و هدف آن محدود کردن گرمایش جهانی به اندازه کمتر از ۲ درجه سانتیگراد نسبت به دوران پیش از شکوفایی صنعتی جهان بود.
انتظار میرود کاپ ۲۸ در دبی با حضور ۸۰ هزار شرکتکننده برگزار شود. موضوع اصلی بحثها، آینده سوختهای فسیلی خواهد بود. همچنین اولین ارزیابی جهانی از توافقنامه پاریس انجام خواهد شد و تأمین مالی نیز همانند همیشه بخشی از مذاکرات تنشزا خواهد بود.
در مجموع انتظار میرود کنفرانس کاپ ۲۸ بتواند گامی دیگر در مسیر مقابله جهانی با بحران تغییرات آب و هوایی باشد.