تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر تجارت دریایی
شیوع ویروس کرونا بر تجارت دریایی ایران و کشورهای جهان تاثیر منفی گذاشت.
شیوع ویروس کرونا بر تجارت دریایی ایران و کشورهای جهان تاثیر منفی گذاشت.
به گزارش خبرگزاری ایلنا، با گسترده شدن شیوع ویروس کرونا در ایران و تعدادی از کشورهای دیگر، ایران در حوزه حمل و نقل وارد شرایط شبه قرنطینه شده به طوری که اغلب مرزهای زمینی و هوایی بر روی ایرانیها بسته شدهاست و در بخش دریایی هم اکثر بنادر همسایه برای عبور و مرور کشتیها و شناورهای ایرانی محدودیتهایی ایجاد کردهاند.
طبق آخرین گزارشهای رسمی، با بسته شدن مرزهای زمینی مانند آستارا و بازرگان، تعداد زیادی از کامیونها در پشت مرز متوقف و بلاتکلیف ماندهاند و از سوی دیگر تا کنون کشورهای امارات، کویت وعمان تردد شناورهای باری و مسافری ایرانی را به بنادر خود ممنوع اعلام کردهاند و برخی از کشورها هم برای کشتیهای تجاری ورودی از ایران و چین، معاینات پزشکی خدمه و قرنطینه را اجباری ساختهاند.
از آنجایی که 90 درصد تجارت جهانی از طریق دریا و بنادر انجام میشود، قرنطینه شدن ایران باعث کاهش سطح تجارت این کشور از طریق دریا شده است. از سوی دیگر به دلیل تحریمها بسیاری از خطوط شرکتهای کشتیرانی امکان اعزام مستقیم کشتیهایشان به بنادر ایران را ندارند.
این وضعیت تنها تجارت دریایی ایران را تحت تاثیر قرار نداده است. طبق گزارشهای رسمی حجم تجارت دریایی در دنیا از۲۰ ژانویه تا ۱۰ فوریه سال جاری میلادی بین ۲۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته که آن هم به دلیل تقلیل مراودات تجاری از طریق بنادر چینی و کاهش تردد کشتیها در قاره آسیا است.
بر اساس این گزارش، کاهش ۳۰ درصدی فعالیت اقتصادی در کشور چین، تأثیر منفی خود را بر کل تجارت جهانی و حمل و نقل دریایی گذاشته است. بررسیهای موسسه معتبر بین المللی DREWRY حاکی است در صورت تداوم کُندی فعالیت اقتصادی در چین، به تعداد سفرهای خالی کشتیها و بیکاری انواع شناورها افزوده خواهد شد که این کار ممکن است به ورشکستگی برخی خطوط کشتیرانی و شرکتهای حمل و نقلی منجر شود.