همکاری فرهنگی بین امارات متحده عربی و چین؛ رونق چشمگیر و روابط عمیق
امسال چهلمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین امارات و چین است و روابط دوجانبه شاهد دورانی طلایی و برجسته است.
همکاری فرهنگی بین امارات و چین شاهد شکوفایی قابل توجهی است که ناشی از تمایل مشترک برای افزایش درک متقابل و کشف افقهای جدید برای ارتباطات فرهنگی است.
این همکاری به وضوح از طریق رویدادها و فعالیتهایی که به طور منظم انجام شده و شامل هنر، ادبیات و اندیشه میشود و با هدف تبادل تجربیات و دانش بین دو کشور برگزار میشود، تجسم مییابد.
برنامههای تبادل دانشجو به دانشجویان هر دو کشور فرصت یادگیری در دانشگاههای معتبر و کسب تجربیات فرهنگی جدید را میدهد.
هر دو کشور توجه زیادی به آموزش زبان یکدیگر دارند، زیرا زبان چینی در امارات متحده عربی تدریس میشود، در حالی که دانشآموزان چینی فرصت یادگیری زبان عربی را دارند.
مراکز فرهنگی با برپایی نمایشگاهها، رویدادها و دورههای آموزشی نقش مهمی در تقویت ارتباط بین دو ملت ایفا میکنند.
فرهنگ فضای مهمی را در روابط امارات و چین اشغال کرده، زیرا هر دو کشور به فرهنگ به عنوان یک قدرت نرم نگاه میکنند که نقش مهمی در ایجاد پلهای همکاری و نزدیکی بین کشورها و مردم در سراسر جهان ایفا میکند.
روابط فرهنگی دو کشور شاهد توسعه روزافزون و قابل توجهی است که با تبادل دیدارهای دانشجویی و هیئتهای مسئولین فرهنگی، چهرههای رسانهای و پژوهشگران بین آنها نمایان میشود.
از سال ۱۹۸۹، زمانی که رئیس جمهور وقت چین، یانگ چانگکون، از امارات متحده عربی بازدید کرد، قراردادهای فرهنگی زیادی بین دو کشور امضا شد. در آن سال، امارات و چین توافقنامه همکاری فرهنگی بین دو کشور را امضا کردند.
مرکز مطالعات زبان عربی و مطالعات اسلامی شیخ زاید بن سلطان آل نهیان که در سال ۱۹۹۰ در دانشگاه مطالعات اسلامی پکن تأسیس شد، به گسترش فرهنگ عرب در چین و ترویج هفتههای فرهنگی عربی کمک کرد. جشنوارهها، رویدادهایی که بین دو کشور برگزار میشود و نمایشگاهها نیز به تقویت روابط فرهنگی بین آنها کمک کرده و آنها را سال به سال به جلو میبرد.
آموزش یک رکن اساسی در روابط فرهنگی امارات و چین است، زیرا افزایش قابل توجهی از نظر تبادل دانشجو و همکاری بین دانشگاهها و نهادهای آموزشی در همه اشکال آن برای تبادل تجربیات بین دو کشور در این زمینه وجود دارد.
در سال ۲۰۱۵، دو کشور یادداشت تفاهمی برای همکاری در زمینه آموزش عالی به منظور تشویق همکاری در زمینههای علمی، تضمین کیفیت آموزش بین مؤسسات آموزش عالی و مراکز علمی تحقیقاتی دو کشور و تبادل بورسیههای دانشگاهی امضا کردند.
در سال ۲۰۱۸ در سفر رئیسجمهور چین به امارات، ۱۳ تفاهمنامه و یادداشت تفاهم از جمله همکاری در زمینه فرهنگی و افتتاح مرکز فرهنگی چین در امارات و مرکز فرهنگی اماراتی در چین و کار به امضا رسید. در حال حاضر افتتاح مرکز فرهنگی چین در امارات در حال انجام است.
مشارکت فرهنگی
با توجه به مشارکت راهبردی همه جانبه بین امارات متحده عربی و چین، مشارکت فرهنگی علاوه بر مشارکت اقتصادی و تجاری، یکی از مهمترین عوامل است و تصویر فرهنگ دو کشور را منتقل کند.
رهبران امارات و چین همچنین علاقهمند به تلاش برای تقویت روابط فرهنگی و دیپلماتیک عمومی بین دو ملت دوست هستند.
همچنین هر دو کشور در تلاش هستند تا روابط آموزشی را که رکن اساسی روابط فرهنگی است، افزایش دهند و از نظر تبادل دانشجو و همکاری بین دانشگاهها و سازمانهای آموزشی در همه اشکال آن برای تبادل تجربیات بین دو کشور در این زمینه افزایش چشمگیری داشته باشد. به ویژه از آنجایی که امارات متحده عربی یک شریک فعال در ابتکار «کمربند و جاده» است که رئیسجمهور چین، شی جین پینگ، نه تنها بر همکاری اقتصادی، بلکه بر نزدیکی تمدنی و فرهنگی بین کشورهای کمربند و جاده تمرکز دارد.
سال ۲۰۱۹ شاهد راهاندازی «پروژه آموزش زبان چینی در دویست مدرسه» در امارات بود که تا به امروز بیش از ۷۱۰۰۰ دانشآموز را در ۱۷۱ مدرسه مختلف کشور در امارات جذب کرده که نشاندهنده علاقه زیاد دانشآموزان اماراتی در یادگیری زبان چینی به عنوان پلی برای ارتباطات فرهنگی و انسانی بین دو کشور است.
جشنواره بهار چینی
دو طرف همچنین به رویدادهای فرهنگی که فاصله بین دو ملت را نزدیکتر میکند اهمیت زیادی قائل هستند. در سال ۲۰۱۵، جشنواره بهار چین که یکی از رویدادهای مهم محبوب در چین محسوب میشود، تعداد بیسابقهای از گردشگران و ساکنان چینی را به خود جلب کرد. محبوبیت این جشنواره دبی در نتیجه روابط توسعهیافته بین دو کشور است که با هدف تقویت روابط فرهنگی بین دو ملت شکل گرفته است.
به منظور ارتقای روابط فرهنگی، تجاری و گردشگری بین دو کشور، شورای ملی رسانه در سال ۲۰۱۰ یک غرفه ملی برای امارات متحده عربی ایجاد کرد که یک غرفه بزرگ در نمایشگاه بینالمللی شانگهای بود.
جمهوری خلق چین نیز در سال ۲۰۱۹ در دهمین نشست «نمایشگاه بینالمللی خوشنویسی عربی دبی» به نمایندگی حاج نورالدین خوشنویس چینی شرکت کرد که با ارائه آثار هنری خوشنویسی بر اساس تشخیص تقریباً ۶ نوع سبک چینی در سازگاری آنها با خوشنویسی عربی تلاش کرد.
ابتکار «هلا چین»
همزمان با سال تسامح و در جشن سال نوی چینی ۲۰۱۹، تعدادی رویداد زیر چتر ابتکار «هلا چین» با هدف آشنایی ساکنان و بازدیدکنندگان با تمدن چین برگزار شد. این رویداد با همکاری سرکنسولگری جمهوری خلق چین در دبی و وزارت فرهنگ و گردشگری در چین برگزار شد.
همکاری فرهنگی امارات و چین در سال ۲۰۱۸ یک ماده غنی برای کانال عربی چین مستقر در دبی بود، زیرا این کانال از طریق برنامههای خود با هدف کشف ارزش اجتماعی و فرهنگی محلی و چینی به غنیسازی پیام فرهنگی کمک کرد.