تاریکترین و کوچکترین کهکشان جهان کشف شد
ستارهشناسان دانشگاه ویکتوریا کانادا و دانشگاه ییل آمریکا در تحقیقاتی مشترک به وجود نشانههایی از یک کهکشان در فاصله تقریباً ۳۰ هزار سال نوری از منظومه شمسی دست یافتند که از نظر آنها کوچکترین و تاریکترین کهکشان جهان است.
ستارهشناسان دانشگاه ویکتوریا کانادا و دانشگاه ییل آمریکا، کهکشانی با نام UMa3/U1 را در فاصله تقریباً ۳۰ هزار سال نوری از منظومه شمسی کشف کردند که تنها حاوی ۶۰ ستاره قابل مشاهده است و معتقدند به احتمال زیاد این کهکشان تاریکترین و کوچکترین کهکشان در جهان باشد.
طبق گزارشی که دیجیاتو منتشر کرد، جرم است کهکشان کشفشده که با نام دب اکبر III/Unions 1 یا UMa3/U1 شناخته میشود، فقط ۱۶ برابر جرم خورشید و وسعت آن نیز تنها ۱۰ سال نوری است.
به عقیده دانشمندان دخیل در این تخقیقات، کهکشان کشفشده میتواند کلید پاسخگویی به سؤالات بزرگی درباره چگونگی شکلگیری کهکشان راه شیری باشد.
همچنین محققان میگویند که کهکشان UMa3/U1 احتمالاً پر از ماده تاریک باشد؛ چون چنین کهکشان کمستارهای باید کشش گرانشی لازم برای نگهداشتن این ستارهها در کنار هم را ایجاد کند.
آنها پس از تجزیه و تحلیل بیشتر دریافتند که اگر این ماده تاریک وجود داشته باشد، جرم آن باید حدود یک میلیارد برابر خورشید باشد. یعنی UMa3/U1 یکی از بالاترین نسبتهای ماده تاریک به ماده مرئی را دارد.
از نظر محققان بهدلیل درخشندگی بسیار کم این کهکشان، UMa3/U1 تابهحال شناسایی نشده بود. این کشف ممکن است درک ما از شکلگیری کهکشانها و شاید حتی تعریف «کهکشان» را دستخوش تغییر کند.