عکس | قلب کهکشان راه شیری در تصویر تماشایی تلسکوپ «جیمز وب» آشکار شد
تلسکوپ فضایی جیمز وب در تصویر جدیدی که توسط ناسا منتشر شده است، با نمایش کهکشان راه شیری جزئیات خیرهکنندهای از قلب آن را آشکار کرده است.
فناوری فروسرخ تلسکوپ فضایی جیمز وب که در دسامبر ۲۰۲۱ (دی ۱۴۰۰) به فضا پرتاب شد، نسبت به هر تلسکوپ دیگر جزئیات واضحتری از قلب کهکشان راه شیری را نشان میدهد.
جدیدترین عکس «تلسکوپ فضایی جیمز وب»، بخشی از مرکز متراکم کهکشان راه شیری را با جزئیات بیسابقهای نشان میدهد و ویژگیهایی را به نمایش میگذارد که تاکنون دیده نشدهاند و ستارهشناسان هنوز توضیحی در مورد آن ندادهاند.
سیارهای فراخورشیدی که در آن به جای باران، شن میبارد!
این منطقه ستارهزا که «کمان سی» (Sagittarius C) یا (Sgr C) نام دارد، در فاصله حدود ۳۰۰ سال نوری از سیاهچاله مرکزی راه شیری موسوم به «کمان ای*»(Sagittarius A*) واقع شده است.
حدود ۵۰۰ هزار ستاره در این منطقه شکل میگیرد که به دلیل تابش شدید ستارهای شلوغ، مشاهده آن چالش برانگیز است.
«ساموئل کرو» (Samuel Crowe) دانشجوی «دانشگاه ویرجینیا»(UVA) و پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: دادههای فروسرخ در این منطقه هرگز با سطح وضوح و حساسیت تلسکوپ جیمز وب وجود نداشتهاند. بنابراین، ما برای اولین بار ویژگیهای زیادی را در این منطقه مشاهده میکنیم.
جیمز وب جزئیات باورنکردنی را به نمایش میگذارد و به ما امکان میدهد تا شکلگیری ستارههای این محیط را به روشی مطالعه کنیم که پیشتر ممکن نبود.
پروفسور «جاناتان تان»(Jonathan Tan) یکی از مشاوران کرو در دانشگاه ویرجینیا گفت: مرکز کهکشان، ناملایمترین محیط در راه شیری ماست که میتواند نظریههای کنونی تشکیل ستارهها را در سختترین آزمایش خود قرار دهد.
در میان ۵۰۰ هزار ستاره تخمینزده شده در عکس، یک خوشه از پیشستارهها وجود دارد. پیشستارهها، ستارههایی هستند که هنوز در مرحله شکلگیری و افزایش جرم به سر میبرند.
«دوربین فروسرخ نزدیک»(NIRCam) جیمز وب، انتشار هیدروژن یونیزهشده در اطراف قسمت پایین ابر تاریک را که به رنگ فیروزهای در عکس نشان داده شده است، در مقیاس بزرگ ثبت کرد.