تصاویر شگفتانگیز تلسکوپ جیمز وب که در سال ۲۰۲۲ منتشر شد
برای تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب که در تاریخ ۲۵ دسامبر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد، سال ۲۰۲۲ یک سال دیدنی بود.
در این مطلب به برخی تصاویری که نشان دهنده قدرت شگفتانگیز عکسبرداری این تلسکوپ هستند اشاره میکنیم. همراه ما باشید!
نخستین تصویر ارسالی از تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۲۲
نخستین تصویر ارسالی از تلسکوپ جیمز وب در سال ۲۰۲۲، روز دوشنبه ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۲ منتشر شد
این تصویر که نمایی خیرهکننده از پهنه کیهان را نشان میدهد، گروه عظیمی از خوشههای کهکشانی باستانی و کمنور را به تصویر میکشد که بیش از ۱۳ میلیارد سال پیش و قبل آغاز تولد جهان به وجود آمدهاند.
این تصویر که یکی از جمله تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپ فضایی «جیمز وب» است از سوی جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا طی رویدادی در کاخ سفید که به صورت زنده پخش میشد، رونمایی شد.
پس از انتشار نخستین تصویر، ناسا تصاویر دیگری را که از سوی تلسکوپ فضایی «جیمز وب» گرفته شد، منتشر کرد.
سحابی شاهتخته
شاهتخته یکی از درخشانترین سحابیهایی است که در فاصله تقریبا ۷۶۰۰ سال نوری از زمین و در صورت فلکی نیمکره جنوبی قرار گرفته است.
سحابی سیارهای حلقه جنوبی در دو نور متفاوت
سحابی حلقه جنوبی یک سحابی سیارهای است، اما برخلاف کلمهی «سیاره» که در اسمش است، سیارهای نیست، بلکه آنها پوستههای غبار و گازی هستند که توسط ستارگان خورشيد مانند در حال مرگ پراکنده میشوند.
کهکشانهای پنج قلوی استفان
این مجموعه متشکل از پنج کهکشان است که چهار مورد از آنها به هم نزدیک هستند و انتظار میرفت با یکدیگر ادغام شوند. ناسا در زمان انتشار این عکس گفت کهکشان سمت چپ نسبت به چهار کهکشان دیگر، در تصویر جلوتر است.
ستونهای آفرینش
این مهد ستارهای که ستونهای آفرینش نام دارد، منطقهای کوچک در سحابی «مسیه ۱۶- M16» است که با نام سحابی عقاب نیز شناخته میشود و در فاصله ۶۵۰۰ سال نوری از ما قرار دارد.
سحابی رتیل
سحابی رتیل نام یک سحابی معروف در صورت فلکی ماهی زرین است که در کهکشان ابر ماژلانی بزرگ قرار دارد. این سحابی بزرگترین و درخشانترین منطقه تولد ستارگان در نزدیکی کهکشان ما به شمار میرود و در فاصله ۱۷۰ هزار سال نوری از زمین قرار دارد.
کهکشان مارپیچی
کهکشان مارپیچی متشکل از غبار و ستارگانی است کدر صورت فلکیِ مجسمهساز و در فاصله بیش از ۲۹ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.
شفقهای قطبی سیاره مشتری
این تصویری که از سوی جیمز وب ثبت شده، به صورت مصنوعی رنگ آمیزی شد تا ویژگیهای خاص این سیاره به طور مشخصتری نشان داده شود.
این تصاویر جزئیاتی از شفقهای قطبی، طوفانهای وسیع، قمرها و حلقههای دور سیاره مشتری را نشان میدهند.
سیاره نپتون
سیاره نپتون که سومین سیاره بزرگ منظومه شمسی به حساب میآید، به خاطر حضور گاز متان معمولا به رنگ آبی روشن دیده میشود اما در تصویری که از سوی جیمز وب گفته شده، این سیاره را در نوری کاملا جدید میبینیم
کهکشان چرخ گاری
این کهکشان که به دلیل شباهت قابل توجهش به چرخ یک گاری قدیمی، «چرخگاری-Cartwheel» نامیده شده است.
کهکشان چرخگاری که نوع نسبتا کمیابی از کهکشانها است، در فاصله ۵۰۰ میلیون سال نوری از زمین در صورت فلکی سنگتراش در آسمان جنوبی قرار میگیرد.
تلسکوپ فضایی «جیمز وب»
تلسکوپ فضایی «جیمز وب» که در اواخر سال ۲۰۲۱ به فضا پرتاب شد، در سال ۲۰۲۲ نسل جدیدی از مطالعات فضایی را رقم زد.
هدف تلسکوپ جیمز وب که ۱۰ میلیارد دلار هزینه داشته، این است که از اولین ستارگان و کهکشانهایی که در جهان درخشیدند، تصویربرداری کند.