سرنوشت دو گوجهفرنگی گمشده در فضا
«فرانک روبیو» فضانورد ناسا سال گذشته در ایستگاه فضایی بینالمللی اقدام به کاشت گوجهفرنگی با روشی خاص کرد که پس از برداشت، در ماه مارس این گوجهها گم شدند، اما اکنون پس از ۸ ماه تصاویری از بقایای پیدا شده از این گوجهفرنگیها منتشر شده است.
ناسا با انتشار چند ویدیو و تصویر از دو گوجهفرنگی ریز محصول ایستگاه فضایی بینالمللی که پس از ۸ ماه دوباره پیدا شدند، نشان داد که چگونه رطوبت ۱۷ درصد در ایستگاه فضایی بینالمللی روی مواد غذایی در یک کیسه زیپلاک تاثیر میگذارند.
روز پنجشنبه مقامات ناسا در مورد سرنوشت گوجهای که نزدیک به یک سال از گم شدنش در فضا گذشته عنوان کردند: «این میوه در یک کیسه پلاستیکی کمآب و کمی له شده پیدا شد. صرف نظر از تغییر رنگ، رشد میکروبی یا قارچی قابل مشاهدهای دیده نشد.»
به گفته ناسا گوجه فرنگیها تحت عنوان آزمایش Xroots در سال ۲۰۲۲ رشد کردهاند و بخشی از برداشت نهایی آزمایش «Veg-05» بوده که روبیو از مراحل رشد آن مراقبت میکرده است.
طبق گزارش فضانوردان، صرف زمان برای باغبانی فواید روحی و روانی برای آنها داشته و باعث افزایش کیفیت زندگی در فضا و تقویت روحیه آنها شده است.
به گفته ناسا هدف واقعی از پرورش مواد غذایی در ایستگاه فضایی تمرین روشهایی است که میتواند در آینده و اکتشافات مریخ استفاده شود و بیش از یک آزمایش وجود دارد که به دنبال تهیه غذای تازه برای فضانوردان است.