کشف قدیمیترین هرم جهان با قدمت ۲۵ هزار سال؛ در مصر دنبالش نگردید!
باستانشناسان از کشف یک هرم غولپیکر زیرزمینی در اندونزی خبر دادند که میتواند عنوان قدیمیترین هرم جهان را به خود اختصاص دهد.
آخرین یافتههای باستان شناسان حاکی از آن است که گونونگ پادانگ (Gunung Padang) هرم غولپیکر زیرزمینی که در زیر دامنه تپهای در اندونزی پنهان شده، بسیار قدیمیتر از اهرام جیزه مصر است و میتواند با قدیمیترین سازههای بزرگ سنگی که تا به حال به دست بشر ساخته شده رقابت کند.
باستان شناسان دریافتهاند که هرم اندونزی، یک «خَرسنگ» در عمق نزدیک به ۳۰ متری که در تپهای از سنگهای گدازهای غوطهور شده است، میتواند عنوان قدیمی ترین هرم جهان را به خود اختصاص دهد.
گونونگ پادانگ در منطقه کیانجور، در استان جاوای غربی واقع شده و مجموعهای بزرگ و سنگی بر فراز تپهای چشمنواز است. در سال ۲۰۱۸ بود که باستانشناسان برای اولین بار این نظریه را مطرح کردند که احتمالا کل تپه ساخته دست انسان است و گونونگ پادانگ - به معنای کوه روشنگری - بسیار بیشتر از سازههای سنگی است که روی سطح قابل مشاهدهاند.
پیشگوییهای ترسناک پیرزن نابینای مشهور برای سال ۲۰۲۴؛ پوتین در خطر است!
تاریخگذاری رادیوکربن این محدوده نشان میدهد که ساخت و ساز این هرم در آخرین دوره یخبندان، یعنی بین ۱۶ الی ۲۷ هزار سال پیش و طی آخرین عصر یخبندان آغاز شد. برای درک اهمیت این موضوع در نظر بگیرید که سایت باستانی گوبکلیتپه که یک مجموعه سنگی عظیم در ترکیه امروزی است و در حال حاضر قدیمیترین ساختار کلانسنگی در جهان شناخته میشود، قدمتش به ۱۱۰۰۰ سال پیش میرسد.
یعنی هرم سنگی اندونزی اگر واقعا وجود داشته باشد، هزاران سال قدیمیتر از قدیمیترین ساختار مشابهی است که امروزه میشناسیم.
البته نتایج مطالعهای که در حال حاضر درباره Gunung Padang در حال انجام است پس از سالها تجزیه و تحلیل دقیق بدست خواهد آمد.
بین سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۵، تیمی متشکل از باستانشناسان، زمینشناسان و ژئوفیزیکدانان به سرپرستی دَنی هیلمَن ناتاویدجاجا، زمینشناس در آژانس ملی تحقیقات و نوآوری اندونزی، از تکنیکهای مختلفی مانند حفاری هسته، رادارهای نفوذی به زمین و تصویربرداری زیرسطحی برای بررسی این سایت میراث فرهنگی استفاده کردند.