کوه شیطان؛ داستان جایی که اسرارآمیزترین جای دنیا بود
در بحبوحه جنگ سرد بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق، واشنگتن تصمیم گرفت یک پایگاه جاسوسی پیشرفته بسازد که بعدها پیش از اینکه تبدیل به یک ساختمان متروکه شود به یکی از اسرارآمیزترین مکانهای روی زمین تبدیل شد.
بر اساس گزارش روزنامه انگلیسی «سان»، پایگاه جاسوسی «کوه شیطان» که ترجمه تحتاللفظی نام آن به آلمانی است، در منطقه گرونوالد، در غرب پایتخت، برلین قرار دارد.
این تپه مصنوعی ۸۰ متری مکانی ایدهآل برای جاسوسی از ارتباطات شوروی بود و برجهایی مجهز به توپهایی دارد که ساکنان میگویند کوچکترین زمزمهای از قدرت شوروی را رصد میکنند.
اجزای آن تپه چیزی نبود جز آوارهای جنگ جهانی دوم که از برلین آورده شده بود، که قدمت آن به یک دانشکده نظامی و فناوری ناتمام در دوران رژیم نازی بازمیگردد، که وحشت را در اطراف این منطقه افزایش داد.
آغاز داستان
آژانس امنیت ملی ایالات متحده این پایگاه را در سال ۱۹۶۳ ساخت و بزرگترین پایگاه استراق سمع آن شد و یک میلیون درخت در اطراف «کوه شیطان» کاشت تا مقر را از دیده شدن پنهان کند.
کریستوفر مک لارن، که در حال حاضر به عنوان راهنمای تور کار میکند، این سایت را به عنوان نوعی هشدار تقویت کننده به غرب توصیف کرد.
مک لارن، یکی از سربازان سابق ارتش آمریکا، افزود: ما مجبور بودیم تا حد امکان اطلاعات جمعآوری کنیم تا بفهمیم آیا شوروی یا پیمان ورشو علیه ما توطئه میکنند یا خیر.
به گزارش سان، سیگنالهای بین برلین شرقی و شوروی توسط جاسوسان مقر تاریخی رهگیری، کپی و ترجمه شد.
اما پس از سقوط دیوار برلین در سال ۱۹۸۹، کوه شیطان متروک شد، زیرا اطلاعات آمریکا تجهیزات جاسوسی خود را از آن خارج کرد و ساختمان را خالی گذاشت.
این مکان در وضعیت اسفناکی قرار گرفت، زیرا عوامل آب و هوا و زمان بر آن تأثیر مخرب گذاشت.
باورش سخت است که این مکان که روزی مقر ماموران اطلاعاتی آمریکا و انگلیس بوده و آنچه را که پشت پرده آهنین اتفاق میافتاد زیر نظر میگرفت، به قول این روزنامه امروز خالی از سکنه شده است.
اگرچه دفتر مرکزی اکنون متعلق به بخش خصوصی است، اما نقاشان خیابانی در اروپا فرصت نقاشی در آنجا را از دست ندادند و آن را به یکی از بزرگترین نمایشگاههای گرافیتی در اروپا با طراحیهای پر جنب و جوش و دیگر کاریکاتورهای سیاسی تبدیل کردند.
سرمایهگذاران درباره گزینه تبدیل پایگاه به موزه جاسوسی صحبت کردند، اما این طرح هنوز اجرایی نشده است.