تمدید زمان تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تا سال ۲۰۲۳
آلمان، بریتانیا و فرانسه با صدور بیانیهای خواستار ادامه تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تا سال ۲۰۲۳ شدند
آلمان، بریتانیا و فرانسه با صدور بیانیهای خواستار ادامه تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران تا سال ۲۰۲۳ شدند.
به نقل از رسانههاى بينالمللى، پس از تصویب قطعنامه پیشنهادی آلمان، بریتانیا و فرانسه، ترویکای اروپایی امضاکننده برجام در شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این سه کشور با صدور بیانیهای ضمن ابراز نگرانی از برداشته شدن تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران در ماه اکتبر، خواستار ادامه تحریمها تا سال ۲۰۲۳ شدند. سه کشور عمده اروپا همچنین تأکید کردند که همچنان به توافق برجام پایبند هستند.
هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان و دو همتای بریتانیايى و فرانسوىاش به ترتیب جرمی هانت و ژان ایو لودریان اعلام کردند كه برداشته شدن تحریمهایی که فروش سلاح را به ایران ممنوع میکند، تأثیرات شدید بر امنیت و ثبات منطقه خواهد گذاشت.
برداشته شدن مرحله به مرحله این تحریمها در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد گنجانده شده که در پی رسیدن به توافق هستهای (برجام) با ایران در سال ۲۰۱۵ تصویب شدهاست. آمریکا که در مه ۲۰۱۸ از توافق هستهای خارج شد، خواهان ادامه تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران است.
وزیران خارجه آلمان، بریتانیا و فرانسه روز جمعه ۳۰ خردادماه در برلین ملاقات و براى رسیدن به استراتژی مشترک طی مذاکرات مهم سازمان ملل متحد رایزنی و در نهایت بیانیهای در این باره صادر کردهاند.
سه کشور اروپایی از عدم همکاری ايران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی انتقاد کرده و ایران را به پایبندی کامل به تعهدات هستهای خود فراخواندهاند. سه کشور اروپایی هم تصمیم گرفتند درباره مواضع خود با چین، روسیه و دیگر کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل نیز رایزنی کنند.
ایران قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی را محکوم کرد و آن را مایوسکننده دانست.
محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران هم در واکنش به خواست سه کشور اروپایی درباره تعهدات برجامی ایران اعلام کرد که آنان صلاحیت توصیه را ندارند.
وزير امور خارجه ايران با انتشار توییتی در این باره نوشت که اروپاییها در مقابل فشار و زورگویی آمریکا ناتوان و همدست ترامپ و نتانیاهو هستند.
ظریف همچنین نوشت که باید فرانسه، بریتانیا و آلمان آنچه در ملاقاتهای خصوصی خود گفتهاند را آشکاراً بیان کنند.