مبارزه فیسبوک با اطلاعات جعلی از جمله از سوی ایران
پایهگذار فیسبوک از شناسایی و حذف کارزارهای اطلاعاتی و دروغپراکنی هدایتشده از سوی برخی کشورها مانند ایران در فیسبوک سخن میگوید
پایهگذار فیسبوک از شناسایی و حذف کارزارهای اطلاعاتی و دروغپراکنی هدایتشده از سوی برخی کشورها مانند ایران در فیسبوک سخن میگوید. فیسبوک با هوش مصنوعی و هزینه میلیاردها دلار به جنگ اطلاعات و هویتهای جعلی میرود.
به گزارش دویچه وله، کارزارهای دروغپراکنی و ضداطلاعاتی و تلاشهای صورتگرفته در مسیر تأثیرگذاری بر افکار عمومی با دستکاری اطلاعات و پخش اخبار جعلی، یکی از مشکلات اساسی فیسبوک و دیگر شبکههای اجتماعی است.
مارک زاکربرگ مدیر فیسبوک در کنفرانس امنیتی مونیخ ( ۲۵ تا ۲۷ بهمن/ ۱۴ تا ۱۶ فوریه)، از چگونگی مبارزه این کنسرن با محتوای غیرقانونی و امیدهایی که به هوش مصنوعی برای شناسایی و حذف این گونه محتواها و اکانتهای جعلی بسته شده، سخن گفت.
زاکربرگ اظهار داشت که همکاران او تنها در طول سال گذشته ۵۰ مورد کارزار اطلاعاتی هماهنگشده (دروغپراکنی یا اطلاعات دستکاریشده با هدف تأثیرگذاری مشخص) را کشف و حذف کردهاند. او به موردی از این کمپینهای حذف شده در هفته گذشته مانند کمپینی از ایران که هدفش آمریکا بوده است، اشاره میکند.
حذف یک میلیون حساب کاربری جعلی
زاکربرگ میگوید که فیسبوک پیوسته در حال بهتر شدن است و به حذف تقریبا یک میلیون اکانت جعلی در این اواخر اشاره کرده میگوید: «بخش بزرگی از این اکانتها ظرف چند دقیقه پس از ثبت شدن، پاک شدند».
ده سال پیش، زمانی که مارک زاکربرگ در دوران دانشجویی خود فیسبوک را پایه نهاد، جهان و اطلاعات در گردش و موضوعها جنس دیگری داشتند. زاکربرگ در کنفرانس امنیتی مونیخ از درسی که این کنسرن از مداخلات و کمپینهای دروغپراکنی در جریان انتخابات سال ۲۰۱۶ آمریکا گرفت، سخن میگوید. با وجود این، پایهگذار فیسبوک تأکید میکند که فیسبوک همچنان شبکهای است که میلیونها نفر برای انجام کارهای خوب، برای ارتباط و ایجاد شبکه از آن استفاده میکنند.
زاکربرگ در پاسخ به پرسش ایشینگر، رئیس کنفرانس امنیتی مونیخ که تا چه اندازه باید نگران این دخالتها در انتخابات بود، گفت: «مطمئنا تهدیدات گوناگونی وجود دارد. ما و همه شرکتهای اینترنتی دیگر، به فعالیتهای اطلاعاتی را (چگونگی کار با اطلاعات را) که از سوی برخی کشورها مانند ایران در جریان بود، به تدریج پی بردیم».