کارشناس سفر ترفندی برای به خواب رفتن در پرواز حتی در بدترین شرایط را فاش کرد

خوابیدن در هواپیما به دلایل مختلفی از جمله تنگی جا، صندلیهای عمودی، گریه کودکان نوپا و موارد دیگر میتواند یک نبرد سخت باشد.
خوشبختانه، یک کارشناس سفر، یک تکنیک تنفسی ساده را فاش کرده که به مسافران این امکان را میدهد تا مانند یک نوزاد در ناخوشایندترین کابین و بدون کمک ماسک یا بالش بخوابند.
به گزارش دیلی میل، دکتر راشل کین از میانبر shuteye به عنوان بخشی از همکاری با کارشناسان سفر در Ski Vertigo که سفرهای اسکی در سراسر اروپا را سازماندهی میکنند، پردهبرداری کرد.
او اشاره کرد که گرفتن Zs در ارتفاع ۳۰ هزار پایی میتواند حتی زمانی که خسته شدهاید به شما کمک کند. دکتر کین توضیح داد: ترکیبی از هوای خشک، سر و صدای پسزمینه، نور کم و حالت ایستاده مغز را در حالت نیمه هوشیار نگه میدارد. بنابراین حتی اگر خسته باشید، بدن شما در برابر خواب عمیق و آرام مقاومت میکند.
برای مبارزه با این بیخوابی در حین پرواز، او استفاده از تکنیک تنفس ۴-۷-۸ را توصیه میکند که شامل دم به مدت چهار ثانیه، حبس نفس برای هفت شمارش و سپس بازدم برای ۸ شمارش میشود.
دکتر کین گفت: «اگر تمرین را برای دو دقیقه تکرار کنید، ضربان قلب شما کاهش مییابد و به بدن شما میگوید که استراحت کردن ایمن است.»
به گفته کلینیک کلیولند، این ریتم تنفس براساس تکنیک تنفس یوگای باستانی به نام پرانایاما، با آرام کردن پاسخ «جنگ یا گریز» ایجادشده توسط سیستم عصبی سمپاتیک عمل میکند.
این بخشی از مغز است که باعث میشود افراد در حالت آمادهباش با ضربان قلب سریعتر، تنفس کمعمق و سایر علائم استرس قرار گیرند.
به گفته دکتر ملیسا یانگ، متخصص طب یکپارچه، تکنیک ۴-۷-۸ با تحریک سیستم عصبی پاراسمپاتیک، که مسئول آرام کردن سیستم عصبی سمپاتیک است و «به شما کمک میکند تا به سمت آرامش برگردید» با این کار مقابله میکند.
او توضیح داد: «تکنیکهای تنفس یوگا بدن را آرام میکند و آن را به حالت آرامتری میرساند. این نوع تنفس میتواند به ما کمک کند ذهن و بدن خود را به دور از نگرانیها و افکار تکراری متمرکز کنیم.»
دکتر یانگ گفت: در سطحی ابتداییتر، این دکمه چرتزدن انسان راهی برای تمرکز ذهن شما بر چیزی غیر از نگرانیهایتان است.
این ترفند فقط مختص کسانی نیست که با خوابیدن در آسمان دست و پنجه نرم میکنند و همه میتوانند از آن سود ببرند.
یک مطالعه در سال ۲۰۲۲ نشان داد که این روش تغییرپذیری ضربان قلب، تغییر زمان بین ضربانها و فشار خون را در بزرگسالان جوان، به ویژه آنهایی که از کمبود خواب رنج نمیبرند، بهبود میبخشد.
همچنین بسیار ایمنتر از تکنیکهای خواب مانند «ترفند کمربند ایمنی» است، یک ترفند ویروسی TikTok که در آن مسافران پاهای خود را روی صندلیهای خود جمع میکنند و با کمربند ایمنی آنها را کنترل میکنند.