رونمایی از اولین خودروی برقی ایرانی که سوژه خنده شد
کمپانی خودروسازی ایرانخودرو در دومین دوره از نمایشگاه تحول صنعت خودرو، از اولین خودروی برقی تولید شده در این شرکت رونمایی کرد که وجود دو لوله اگزوز در قسمت عقب ماشین، آن را به سوژه خنده کاربران در فضای مجازی تبدیل کرد.
شرکت ایرانخودرو با شرکت در دومین دوره از نمایشگاه تحول صنعت خودرو که از روز چهارشنبه آغاز شده و رونمایی از خودروی برقی جدیدش به نام «ریرا» در فضای مجازی غوغا به پا کرد.
نکتهای که در این خودرو باعث ایجاد حواشی بسیاری شده، مربوط به دیفیوزر خودرو در این قسمت است. در خودروهای برقی هیچ اثری از اگزوز وجود ندارد، اما اینکه در ریرای برقی، هنوز سر اگزوزها برداشته نشدهاند، جای تعجب دارد.
اگر هم ایران خودرو به جهت اسپرت بودن ریرا این کار را کرده، باز هم عجیب است، چراکه هیچ خودروسازی در جهان برای حفظ اسپرت بودن خودروی برقی خود، سر اگزوزها را داخل بدنه ماشین جا نمیگذارد!
البته این مسئله برجستهشده در فضای مجازی بود که باعث تمسخر ایرانخودرو از سوی کاربران شد. اما خودروی برقی ریرا، درواقع محاسن و مزایایی هم دارد که در فضای مجازی به آن پرداخته نشده است.
ریرا در حال حاضر، پرچمدار و مهمترین محصول ایرانخودرو به حساب میآید و این شرکت تمام تلاش خود را میکند تا حضور موفقی در سگمنت کراساوورها داشته باشد.
این خودرو که به پروژه K125 نیز شناخته میشود، بر مبنای پلتفرم نسل دوم پژو ۲۰۰۸ ساخته و طراحی شده است، هرچند که مشخص نیست که ایرانخودرو چگونه پلتفرم نسل دوم را که هیچ وقت وارد ایران نشد، خریداری و بر مبنای آن خودرو طراحی کرده است.
در سراسر خودرو، اعم از داخل و خارج آن، تریم رنگی آبی و سفید دیده میشود و ظاهر جذاب و شکیلی به کابین ریرا داده که نشاندهنده برقی بودن این خودرو است. در نمای جلو، قسمت جلوپنجره به شکل نسبتا خوبی بسته طراحی شده و تناسب خوبی با سایر اجزا دارد.
سنسور نور و باران، چهار کیسه هوا، سانروف، ترمز پارک برقی، اتوهلد، تهویه اتوماتیک، استارت دکمهای، دنده پشت فرمان، شارژر بیسیم تلفن همراه، نمایشگر لمسی مالتی مدیا، گرمکن و تنظیم برقی صندلیهای جلو، فرمان کمکی برقی، دوربین ۳۶۰ درجه، رادار نقطه کور، کروز کنترل و محدود کننده سرعت، تنظیم حالت رانندگی، سیستم کنترل پایداری، سامانه کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی و... از جمله امکانات حاضر در این خودرو بوده که تغییر چندانی نسبت به نسخه بنزینی ریرا نداشته است.
پیشرانه برقی با توان ۱۶۱ اسب بخار و گشتاور نهایی ۳۰۰ نیوتن متر به علاوه در نظر گرفتن ظرفیت ۵۳ کیلووات ساعت که با شارژرهای خانگی به مدت زمان ۱۰ ساعت به طور کامل شارژ میشوند، از جمله امکانات قدرتی این خودرو محسوب میشوند.
ریرا برقی بر اساس استاندارد NEDC با این ظرفیت باتری، میتواند ۴۲۰ کیلومتر را با یکبار شارژ طی کند که عدد قابل قبولی برای این خودرو به حساب میآید. هرچند این عدد برای شرایط استاندارد صحت دارد و با درنظر گرفتن شرایط داخل ایران و وضعیت نامناسب جادههای داخل شهری و بین شهری قطعا به عددی بسیار پایینتر از ۴۲۰ کیلومتر خواهیم رسید.